Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 13 mar 2008 - Anul XIII, nr. 61 (3742)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Funar îl acuză pe Băsescu că a semnat decretul privind votul uninominal înainte de pronunţarea CC

Joi, 13 Martie 2008 (18:49:46)

Gheorghe Funar susţine că legea care reglementează votul uninominal prezintă numeroase aspecte de neconstituţionalitate şi îl acuză pe preşedintele Traian Băsescu de faptul că ar fi semnat decretul de promulgare a acestui act normativ înainte de pronunţarea Curţii Constituţionale.
  Secretarul general al PRM, Gheorghe Funar, a declarat, joi, într-o conferinţă de presă la Ploieşti, că legea care reglementează votul uninominal este "cea mai proastă lege în domeniul alegerilor parlamentare pe care a avut-o România din 1990”, susţinând că acest act normativ este "o lege născută cu forcepsul" şi "trecută la comandă politică prin Curtea Constituţională", transmite corespondentul MEDIAFAX.

Funar susţine că acest act normativ "contrazice rezultatul referendumului de anul trecut, când poporul a spus nu votului uninominal" şi că prezintă numeroase aspecte de neconstituţionalitate, unul dintre acestea fiind discriminările făcute între candidaţii români şi cei ai minorităţilor.

În plus, Gheroghe Funar susţine că preşedintele Traian Băsescu ar fi semnat decretul de promulgare a acestei legi încă înainte ca judecătorii Curţii Constituţionale să se pronunţe asupra constituţionalităţii legii.

"S-a întâmplat o altă ciudăţenie: ieri, preşedintele României, fiind în Suedia, cu mână lungă, a semnat la Bucureşti decretul prin care a promulgat legea. Din câte am aflat, decretul de promulgare a legii a fost semnat de săptămâna trecută, înainte ca să se pronunţe Curtea", a conchis Gheorghe Funar.
 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Funar îl acuză pe Băsescu că a semnat decretul privind votul uninominal înainte de pronunţarea CC.
 Vizualizări articol: 699 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Funar îl acuză pe Băsescu că a semnat decretul privind votul uninominal înainte de pronunţarea CC0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Salată de varză şi rubarbăr 2 porţii - 20 minute 1 varză potrivită1 leg. mărar verde1 leg. cimbru verde100g nuci zdrobite  mai mare4 - 5 tulpini de rubarbăr2 linguri oţet (balsamic, de mere, aromat)2 linguri ulei sare, piper Tăiaţi varza cât... Citeşte