Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 28 feb 2008 - Anul XIII, nr. 49 (3730)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Geoană: După summit-ul NATO trebuie să relansăm discuţia despre strategia de securitate

Joi, 28 Februarie 2008 (16:02:34)

Preşedintele PSD, Mircea Geoană, a declarat, joi, că după summit-ul NATO din aprilie clasa politică va trebui să reia dezbaterea cu privire la adoptarea unei strategii de securitate naţională.
  Geoană a spus că strategia naţională de securitate va trebui regândită, plecând de la ultimele dezvoltări din plan regional, într-un context în care şi Uniunea Europeană îşi regândeşte politica de vecinătate.

Liderul PSD a spus că strategia de securitate naţională trebuie rescrisă, în condiţiile în care "asistăm la o ofensivă extraordinară a Federaţiei Ruse, bazate pe preţuri ridicate la petrol şi la gaze naturale".

Geoană a spus că se remarcă şi o "intenţie clară" a formării unui cartel al resurselor de gaze naturale la Răsărit.

"Asistăm la o încercuire a României, atât pe axa Bulgaria-Serbia, cât şi pe axa Ungaria-Serbia. România este supusă unor presiuni externe din punctul de vedere ale securităţii", a afirmat el.

Liderul PSD a spus că, în acest nou context geo-politic, Parlamentul va trebui să regândească strategia naţională de securitate. El a spus că şi preşedintele Traian Băsescu este obligat să prezinte Parlamentului această strategie naţională şi a criticat faptul că strategia elaborată de Guvern nu a fost realizată şi cu consultarea reprezentanţilor celorlalte partide parlamentare.

La rândul său, preşedintele Consiliului Naţional al PSD, Adrian Năstase, a apreciat că o strategie naţională de securitate ar trebui, din cauza dinamicii geo-politice din regiunea Balcanilor, să definească şi elemente de tactică regională, nu doar de strategie.

El a spus că ultimele evoluţii din Kosovo arată că multe din temerile României reapar şi există posibilitatea ca, după ce România s-a plasat "sub umbrela NATO", Bucureştiul să descopere că la vest de ţara noastră apar baze militare de alt gen.

Cei doi lideri ai PSD au făcut aceste declaraţii joi, în cadrul seminarului "Siguranţa cetăţeanului", organizat de Departamentul de Apărare, Ordine şi Siguranţă Naţională al PSD, la evenimentând participând preşedintele PSD, Mircea Geoană, preşedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, preşedintele Consiliului Naţional al PSD, Adrian Năstase, preşedintele Comisiei de control al SRI, Radu Stroe, preşedintele Comisiei de apărare din Senat, Cristian Diaconescu, foşti şi actuali responsabili din domeniul apărării.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Geoană: După summit-ul NATO trebuie să relansăm discuţia despre strategia de securitate .
 Vizualizări articol: 544 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Geoană: După summit-ul NATO trebuie să relansăm discuţia despre strategia de securitate0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Supă de ciuperci 4 porţii - 40 minute 450g ciuperci 2 linguri ulei de măsline1 ceapă300ml lapte 850ml supă de legume8 felii de pâine de secară sau neagră50g unt topit2 căţei de usturoi75g caşcaval ras± sare, piper ... Citeşte