Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 28 feb 2008 - Anul XIII, nr. 49 (3730)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Inexplicabil

Elev cuţitar, scăpat de poliţie de un profesor şi un agent de pază

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Violenţa întâlnită din ce în ce mai des în şcolile din judeţ are „complici” şi printre cadrele didactice şi cei care ar trebui să asigure paza în unităţile de învăţământ.

Un caz care demonstrează acest aspect s-a petrecut la începutul săptămânii, la Colegiul Naţional „Mihai Eminescu” din municipiul Suceava.

Un elev de la un alt liceu, ajuns pe terenul de sport al colegiului, s-a luat la ceartă cu o fată aflată la ora de sport. Având asupra sa un cuţit, tânărul din afara şcolii a provocat panică printre elevii aflaţi pe teren, care l-au alertat pe unul dintre profesorii de sport. Acesta a intervenit şi l-a imobilizat pe scandalagiu.

Cazul a ajuns la urechile poliţiştilor abia după ce presa s-a interesat de caz, în urma unei sesizări venite de la unul dintre părinţii unui elev.

Nici profesorul, nici agentul de pază de serviciu, la care a ajuns cuţitul băiatului, nu au suflat o vorbă despre cele întâmplate nici poliţiei, nici directorului şcolii.

 

Cuţitul, oprit de agentul de pază

În cursul zilei de ieri, după ce am aflat despre acest caz, am purtat o discuţie cu Mircea Popescu, directorul Colegiului Naţional „Mihai Eminescu”. Acesta s-a arătat surprins de cele auzite, declarând că nu cunoaşte nimic despre un asemenea caz. După o serie de investigaţii interne, acesta ne-a confirmat că incidentul într-adevăr s-a produs.

Cum s-au petrecut lucrurile pas cu pas este foarte greu însă de stabilit, deoarece fiecare are o variantă mai mult sau mai puţin diferită asupra celor petrecute.

Dacă unii elevi ne-au povestit că băiatul ar fi intrat după fată cu cuţitul şi în sala de sport, profesorul spune că incidentul s-a petrecut pe terenul de sport de afară, iar agresorul a fost condus chiar de el în sală, pentru a-l linişti.

 

Nimeni nu ştie cum îl cheamă pe elevul cuţitar

Cert este însă că atât cadrul didactic, cât şi agentul de pază au greşit. Primul nu a anunţat directorul despre incident şi, punându-se în postura de om al legii, a purtat o discuţie cu agresorul şi cu un văr al acestuia chemat la faţa locului, după care i-a lăsat să plece.

Profesorul nu le-a putut indica poliţiştilor, ajunşi ieri la şcoală după ce au fost sesizaţi de către reporterii „Monitorului”, nici măcar numele elevului, spunând doar că ar fi elev la Colegiul Tehnic de Industrie Alimentară.

Agentul de pază la care a ajuns cuţitul a susţinut iniţial că a predat arma albă poliţiştilor.

După confruntarea cu aceştia, el a recunoscut că cuţitul a rămas la el, iar incidentul nu a fost raportat poliţiei, aşa cum cere fişa postului în cazul său.

Practic, atât profesorul, cât şi agentul, din motive numai de ei ştiute, au încercat să ferească de poliţie incidentul.

 

Caz de dosar penal

Directorul Mircea Popescu recunoaşte că atât profesorul, cât şi agentul de pază au greşit, în primul rând că nu au sesizat imediat poliţia, şi în al doilea rând pentru că nu au înştiinţat conducerea şcolii despre cele petrecute.

După cum prevede Codul Penal, doar portul în sine al unei arme intră sub sfera penalului.

„În aceste cazuri regulile sunt clare. Agentul de pază trebuie să anunţe imediat poliţia, care să facă cercetări la faţa locului. Aşteptăm eventual o plângere din partea părinţilor fetei ameninţate”, ne-a declarat agentul şef adjunct Eusebiu Tătaru, poliţistul de proximitate care răspunde de zona în care se află colegiul, precizând că cercetările în acest caz vor continua.

 

Directorul nu are de gând să facă un raport la Inspectoratul Şcolar

La Colegiului Naţional „Mihai Eminescu”, trei agenţi de pază de la SC RPG sunt plătiţi pentru a asigura ordinea. După cum ne-au confirmat şi poliţiştii, în această unitate de învăţământ nu au mai fost probleme legate de violenţă. Pentru părinţi este neplăcut însă că, deşi plătesc câţiva lei lunar astfel încât copiii lor să fie în siguranţă măcar în perimetrul şcolii, s-a ajuns în situaţia ca un astfel de caz, deşi cunoscut, să nu fie anunţat la poliţie.

Directorul Mircea Popescu ne-a declarat că nu este necesar ca Inspectoratul Şcolar Judeţean Suceava să fie informat despre acest caz. Inspectorul şcolar adjunct Vasile Monacu l-a contrazis însă. „Dacă incidentul este aşa cum îl relataţi dumneavoastră, Inspectoratul ar trebuie să fie informat în scris despre cele petrecute”, ne-a declarat inspectorul.
În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Elev cuţitar, scăpat de poliţie de un profesor şi un agent de pază.
 Vizualizări articol: 3523 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 2.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 2.0 din 4 voturi
Elev cuţitar, scăpat de poliţie de un profesor şi un agent de pază2.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Aberatii trimis de
(28 feb 2008, 11:24:37
In cele prezentate de mai sus mai putine sunt adevarate, nu toate s`au pe trecut exact dupa cum s`a scris .Atacatorul nu era decat un pustan de clasa a9a sau a 10a care nici nu venise special pt acea tanara. Era dornic de afirmare , probabil sa se dea in spectacol , iar in ceea ce il priveste pe domnul profesor , eu cred ca a procedat corect , trebuia sa`i ia apararea fetei , la acel moment nu cred ca avea o alta solutie, sa fim seriosi , credeti ca baiatul cutiar ar fii asteptat pana ar fii venit politia ?

Nu era un caz de publicat in presa, sunt multe alte fapte de care presa nu stiu sau nici macar n`au auzit .
1.1  RE: Aberatii trimis de
(28 feb 2008, 14:47:00
Isteata lui peste, tu ai auzit de faptul ca acest jmucar poate fi imobilizat? Asta doar daca agentul ala de paza (alt istet) lua atitudinea corecta. Practic el pentru asta este angajat.

Si...de ce crezi tu ca asta nu este un caz de mediatizat in presa? Doar pentru faptul ca pe tine te depaseste? Raul trebuie distrus de la radacina, ca sa nu se ajunga la chestii mult mai urate cum se transmit aproape in fiecare zi la jurnalele unor posturi de televiziune.

Se vede ca dupa cum gandesti, Mihai Margineanu cand te-a vazut pe tine a compus piesa cu titlul "Raluca".
1.2  RE: Aberatii trimis de
(28 feb 2008, 23:20:37
da e ai vrea prima data sa o taie cu acel cutit si apoi sa se publice articolul iar politia sa e autosesizeze in aceste cazuri,emai usor sa previi cazurile astea CARE POT DEVNI TRAGICE!!
2.   Sunt de acord trimis de
(28 feb 2008, 11:33:45
raluca ai foarte mare dreptate...defapt as putea spune ca nu trebuia sa va intereseze acest incident....
3.   Mai bn va abtineati trimis de
(28 feb 2008, 11:43:50
nuj dc v-ati bagat in seama...dak facea tatal fetei reclamatie mai ziceam...da aja:-j...au fost multe alte incidente mai grave decat asta...
4.   Sunt numai minciuni trimis de
(28 feb 2008, 11:45:06
tot ce a fost relatat este doar o minciuna, nici o informatie nu este corecta totul este eronat !!!!
5.   Gardieni de rahat trimis de
(28 feb 2008, 14:08:06
nu ma mira incidentul k shi eu am patit asta sapt asta la jcoala shi gardianul nici macar nu a sarit in ajutor!rusine tuturor
5.1  RE: Gardieni de rahat trimis de
(28 feb 2008, 14:30:07
Contactati ne si pe noi si povestiti ne de problemele pe care le ati avut. Florin PAIU (Monitorul de Suceava)
6.   Pentru Florin Paiu trimis de
(28 feb 2008, 17:20:48
Inainte de a te apuca sa scrii un articol documenteaza-te foarte bine."portul fara drept al cutitului, boxului sau castetului sau a altui obiect taietor-intepator...."este incadrat in Leg.61/91 Republicata si in nici un caz in codul penal.Asa ca ai o bila neagra.
6.1  RE: Pentru Florin Paiu trimis de
(28 feb 2008, 17:52:14
Anonimule, lasa deoparte bilele negre k n-ai dreptate. Conform Legii 61/1991 simplul fapt ca ai asupra ta cutit ESTE INFRACTIUNE! Asa cum de ex. evaziunea fiscala nu este prevazuta in codul penal ci in asa numitele "legi speciale". Sunt insa cu totul de acord ca de multe ori ziaristii ticluiesc articole de ziar doar din birou, telefonic, fara o documentare corespunzatoare si fara sa mai verifice -prin 3 surse separate- exactitatea informatiilor obtinute. Dar deontologia...mai va!

Asa ca la partea cu documentarea sunt de acord cu tine. La cea cu bilele negre -nu.
7.   Pentru adsum trimis de
(28 feb 2008, 18:00:11
apreciez comentariul., insa eu nu am mai continuat.Daca te documentezi ai sa vezi ca am dreptate.Ce te faci cu o persoana care are asupra sa un cutit, pe care il tine in geanta langa o cutie de conserve pe care trebuie sa o manance la servici.Din aceasta cauza textul de lege prevede in mod expres "PORTUL FARA DREPT"Si oricum Leg.61/1991 nu este o lege speciala.Legea speciala se refera strict la infractiuni pentru care valoarea prejudiciului cauzat este mare si necesita expertize vis-a-vis de evaziunea fiscala sau legea extradarii care presupun angrenarea a mai multor institutii.
8.   Fara comentarii trimis de
(28 feb 2008, 19:44:07
E unii de la firme de paza,Politia comunitara care nu stiu pentru ce iau banii.

Eu sa fiu la servici.Scurt si la obect.

Vorba cuiva: �S (ei) DE LA ALTEX....�ti trebuie doar Bolentinu.
9.   ..... trimis de
(28 feb 2008, 20:33:18
ma dar trebuie bagat la inchisoare nu e corect si mai ales sa legat de o prietena de a mea nu ma intereseaza o sa vb cu ea si o sa merg cu parinti la politie sa de e declaratie
9.1  RE: ..... trimis de
(29 feb 2008, 09:15:19
si u ma rog cine ejti????
10.   Jurnalistii lui...peste trimis de
(28 feb 2008, 21:40:35
un articol de tot ****ul
11.   Ptr.domnul Florin PAIU trimis de
(28 feb 2008, 22:31:00
Domnule Florin este foarte bine ca ati scris despre acest caz.De ce unii nu sunt de acord?Ce ar fi vrut sa se intample o crima si atunci sa scrieti?In scoli domneste un adevarat haos incepand de la directori si pana la elevi.Daca aveti curaj si vreti sa faceti dreptate faceti sapaturi la sc.cu clasele 1-8 nr.3 Radauti si o sa aflati multe lucruri mizerabile pe care le face directorul Romaniuc.Nu luati totul de a gata faceti-va singur materialele si atunci veti creste in ochii cititorilor.astept raspuns de la d-voastra.
12.   Gingiieli trimis de
(29 feb 2008, 07:13:52
Nu este corect ce sa intimplat, dar trebuie sa fim pregatiti la situatii si mai grave, doar ne-am dorit democratie. America este o tara cu multa democratie si vedeti ce se intinpla?????? Cind un cacacios se supara ia pistolul merge la scoala inpusca citiva elevi si profesori iar apoi se sinucide sau se preda. Asa ca nu mai este mult si se v-a intinpla si la noi asemenea fapte. Va spune unul care lucreaza in domeniu si vede ce se intinpla in scoli. Elevii au numai drepturi, este interzis sa strigi la elev ca il stresezi, iar elevi pot scuipa profesori, pot sa le dea cu sutul in fund etc , elevi stiu ca nu pot pati nimic. Pentru cea mai grava fapta savirsita de un elev, pedeapsa cea mai mare este de a petrece 3 zile la biblioteca, si scazutul notei la purtare(ma refer la invatamintul obligatoriu). Asa ca domnilor din invatamant fiti pregatiti.
13.   Fk trimis de
(29 feb 2008, 07:50:52
la puscarie cu suzetarul!
14.   Pt Florin Paiu trimis de
(29 feb 2008, 10:18:50
esti un reporte de ****!!!!!scrii doar c iti trece prin kap!am sursele mele si stiu mai bine c sa intamplat.c ai scris tu e o mare prostie.kam iti bagi nasul unde nu ai tu c cauta.am observat k de obicei kand e vb de firme de paza nu ai scris niciodata kand a facut o treaba buna ci doar i-ai ataca.am o intrebare chiar nu ai bun simt???sau ai ceva impotriva agentilor??esti de toata mana!!!si un mare minciunos.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Supă de ciuperci 4 porţii - 40 minute 450g ciuperci 2 linguri ulei de măsline1 ceapă300ml lapte 850ml supă de legume8 felii de pâine de secară sau neagră50g unt topit2 căţei de usturoi75g caşcaval ras± sare, piper ... Citeşte