Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 28 feb 2008 - Anul XIII, nr. 49 (3730)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Cum alegem sutienul potrivit

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Multe femei întâmpină probleme atunci când vine vorba despre cumpărarea unui sutien.
Potrivit rezultatelor mai multor studii efectuate la nivel european, s-a ajuns la concluzia că opt femei din zece poartă sutiene care nu au mărimea potrivită. Acest lucru reprezintă o adevărată catastrofă atât pe plan estetic, cât şi din punct de vedere al confortului.
Există doamne care cumpără ani la rând aceeaşi mărime de sutien fără să se gândească la faptul că, în timp, corpul lor se modifică. Pentru a evita alegerile nepotrivite, doamnele ar trebui să-şi calculeze în fiecare an mărimea pe care o poartă la sutien.

 

Cum se calculează mărimea sutienului?

Pe eticheta oricărui sutien se află scrisă mărimea acestuia, de exemplu 80B. 80 reprezintă circumferinţa, iar B este mărimea cupei. Pentru a calcula mărimea sutienului de care aveţi nevoie, măsuraţi mai întâi cu ajutorul unui centimetru circumferinţa cutiei toracice, imediat sub sâni. La valoarea obţinută adunaţi 12, iar rezultatul final reprezintă dimensiunea benzii sutienului. Măsuraţi-vă apoi peste sâni. Din valoarea obţinută scădeţi dimensiunea benzii, iar diferenţa vă ajută să stabiliţi mărimea cupei. Dacă diferenţa este mai mică de 2,5 centimetri, aveţi cupa A, dacă este între 2,5 şi 5 centimetri - cupa B, mai mare de 5, dar mai mică de 7,5 - cupa C, peste 7,5 - cupa D.


Nu trebuie să lase urme pe piele.

Sutienul, atunci când are mărimea potrivită, nu trebuie să se simtă, nu trebuie să strângă sau să incomodeze. Sutienul nu trebuie sub nici o formă să lase urme pe piele, pe umeri sau pe torace şi nu trebuie să turtească sânii. Atunci când probaţi un sutien, faceţi în cabină câteva mişcări pentru a observa dacă vă stânjeneşte. Banda trebuie să adere perfect pe corp şi trebuie să se afle pe aceeaşi linie atât în faţă, cât şi în spate. Dacă sutienul se ridică la spate înseamnă că nu aţi ales mărimea potrivită sau că trebuie să reglaţi bretelele. Acestea nu trebuie însă ridicate prea mult, deoarece vor lăsa urme pe piele.


Tipuri de sutiene.

Sutienele trebuie alese în primul rând în funcţie de mărimea sânilor şi de hainele cu care urmează să fie purtate. Sutienele push-up asigură bustului o ridicare naturală, apropiind sânii şi sunt preferate în special de femeile cu sânii mici. Sutienele cu burete adaugă câţiva centimetri în plus sânilor, având o căptuşeală uniformă, de diferite grosimi, pe tot interiorul cupei. Căptuşeala adaugă volum şi oferă o formă mai rotunjită sânilor. Sutienele cu jumătate de cupă nu acoperă întreaga suprafaţă a sânilor şi există în varianta push-up sau cu burete. Acestea oferă mai puţină susţinere şi sunt ideale atunci când doriţi să purtaţi bluze sau tricouri foarte decoltate. Există, de asemenea, sutiene speciale pentru femeile cu sânii mari, care micşorează şi reduc linia bustului. Ele acoperă mare parte din sân, fără a-l presa.
 

Speciale.

Sutienul fără bretele este ideal pentru momentele în care doriţi să purtaţi haine ce lasă descoperiţi umerii şi este dotat cu o bandă specială cu elastic adeziv. Există, de asemenea, sutiene speciale pentru activitatea fizică, acestea fiind extrem de comode şi lipsite de orice sârme sau elemente care ar putea produce leziuni în timpul mişcării. Sutienele sport sau bustierele oferă o susţinere perfectă a sânilor. O categorie specială de sutiene o reprezintă cele dedicate femeilor gravide sau celor care alăptează şi le oferă acestora confortul şi suportul necesar. Cupele acestor sutiene se pot desface şi îndepărta pentru a uşura alăptarea.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Cum alegem sutienul potrivit.
 Vizualizări articol: 3944 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Cum alegem sutienul potrivit5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Supă de ciuperci 4 porţii - 40 minute 450g ciuperci 2 linguri ulei de măsline1 ceapă300ml lapte 850ml supă de legume8 felii de pâine de secară sau neagră50g unt topit2 căţei de usturoi75g caşcaval ras± sare, piper ... Citeşte