Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 25 feb 2008 - Anul XIII, nr. 46 (3727)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6712 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Tăriceanu i-a cerut lui Păcuraru să sancţioneze autorii ordinului privind impozitarea cadourilor

Luni, 25 Februarie 2008 (14:31:47)

Premierul Călin Popescu Tăriceanu a declarat, luni, la finalul şedinţei conducerii PNL, că i-a cerut ministrului Muncii, Paul Păcuraru, să îi "penalizeze" pe funcţionarii care au elaborat ordinul privind impozitarea cadourilor.
  Tăriceanu a apreciat că s-a făcut "o greşeală" atât prin emiterea respectivului ordin, cât şi în comunicarea pe acest subiect.

"Codul fiscal este explicit şi nu avem nevoie de explicaţii date de funcţionărimea din minister. I-am cerut (ministrului Păcuraru - n.r.) să îi penalizeze pe cei care fac astfel de prostii", a precizat premierul.

El a subliniat că PNL nu a introdus nicio taxă.

Întrebat dacă Biroul Politic Central al PNL a decis să îl sancţioneze pe Păcuraru, Tăriceanu a răspuns: "Nu stăm să sancţionăm în Birou miniştri, pentru că aici nu este tribunalul poporului".

Potrivit unor surse liberale, liderii PNL l-au criticat dur, luni, în Biroul Politic Central, pe ministrul Muncii Paul Păcuraru pentru emiterea ordinului şi pentru declaraţiile recente legate de impozitarea cadourilor.

"Eu dacă aş fi fost în locul ministrului Păcuraru, aş fi preferat să fiu sancţionat, decât să aud ceea ce s-a spus", au declarat surse din BPC.

Ministrul Muncii Paul Păcuraru a declarat, săptămâna trecută, că dacă angajatorul acordă salariatului maşină, casă, telefon în pachetul de serviciu, acestea nu se impozitează, dar dacă le dă cu caracter personal, este obligat, conform Codului Fiscal, să le includă în baza de contribuţii de asigurări sociale.

Păcuraru a declarat, ulterior, pentru MEDIAFAX, că a trimis la Monitorul Oficial Ordinul 122 din 20 februarie prin care au fost eliminate prevederi contestate privind impozitarea primelor, corectând astfel ordinul precedent pe această temă. Păcuraru a precizat că a solicitat Monitorului Oficial publicarea cât mai urgentă a ordinului.

Astfel, potrivit noilor prevederi cuprinse în Ordinul 122, vor fi exceptate de la impozitare cadourile în bani oferite în beneficiul copiilor minori ai angajaţilor cu ocazia Paştelui, zilei de 1 Iunie, Crăciunului şi a sărbătorilor similare ale altor culte religioase, precum şi cadourile oferite angajatelor de 8 Martie sau cu alte ocazii.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Tăriceanu i-a cerut lui Păcuraru să sancţioneze autorii ordinului privind impozitarea cadourilor.
 Vizualizări articol: 456 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Tăriceanu i-a cerut lui Păcuraru să sancţioneze autorii ordinului privind impozitarea cadourilor0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Frigărui cu scorţişoară 4 porţii - 60 minute 8 pulpe de pui2 foi de dafin1 morcov 2 cepe3 ramuri cu frunze de ţelină500ml vin roşu1 linguriţă miere1 cuişoară8 beţişoare de scorţişoarăsare, piper 1. Din vin, dafin, cuişoară, miere, frunze de ţelină,... Citeşte