Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 25 feb 2008 - Anul XIII, nr. 46 (3727)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Ferme

Afaceri cu porci

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

După mai mulţi ani de zile în care nimeni nu a îndrăznit sau nu s-a gândit să investească bani în creşterea porcinelor, mai mulţi oameni cu iniţiativă au avut această idee.

Profitând şi de posibilitatea de a accesa fondurile SAPARD, au întocmit proiecte ambiţioase, care le-au fost aprobate. Până în a doua parte a acestui an, trei ferme de porcine vor deveni funcţionale în judeţ.

 

Planuri mari şi mult optimism

Cele trei ferme care se vor deschide în acest an se vor găsi în Milişăuţi, Dumbrăveni şi Moara. Dacă una dintre ele este deja ridicată, urmând să fie populată în cel mai scurt timp, la celelalte două construcţia efectivă urmează să înceapă luna viitoare.

Eugen Damian va fi unul dintre administratorii viitoarei ferme de porci din comuna Dumbrăveni. Planurile investitorilor sunt mari, pe măsura investiţiei.

„Ideea acestei afaceri ne-a venit în urmă cu doi ani de zile, pe fondul deficitului de carne de porc de pe piaţă, care între timp s-a accentuat şi mai mult. Avem 1 milion de lei din fondurile SAPARD, plus încă pe atât bani din partea noastră. Ferma va fi situată la 1700 de metri de cea mai apropiată locuinţă din Dumbrăveni, pe un teren vegetal, respectând toate normele impuse de Uniunea Europeană”, ne-a spus Eugen Damian.

Conform proiectului, ridicarea fermei va începe în luna martie, iar în august, cel târziu în septembrie, ferma va fi populată cu primii porci. Pe parcursului unui an, prin fermă vor trece 3400 de porci, carnea urmând să fie distribuită într-un sistem de magazine rurale din toată ţara, pus la punct de Cooperativa Agricolă Muntenia, care îi sprijină pe fermierii care i s-au afiliat prin asigurarea pieţei de desfacere.

Cum operaţiunile de hrănire şi îngrijire a porcinelor se vor face în cea mai mare parte automatizat, doar doi angajaţi se vor ocupa de creşterea şi îngrijirea animalelor.

„Am pornit la drum cu această afacere foarte optimist şi sunt convins că vom avea succes”, a tras concluzia Eugen Damian.

 

Dotate cu fabrici de nutreţuri

Şi Gheorghe Scheuleac îşi va deschide o fermă de porci în acest an. Proiectul său este la fel de optimist.

„În urma unei emisiuni TV am aflat că s-a înfiinţat prima cooperativă agricolă de după 1989 din ţară, care are drept scop preluarea din sarcina fermierilor a activităţilor din afara fermei, lăsându-i pe aceştia să se concentreze pe activitatea din ferma proprie”, îşi aduce aminte bărbatul de momentul în care s-a gândit la o astfel de afacere. A primit sprijin pentru întocmirea proiectului şi asistenţă tehnică, iar acum este gata să pornească la drum.

Ferma sa, care va fi deschisă în satul Vornicenii Mici, comuna Moara, va avea  capacitatea de a creşte în condiţii excelente 650 de porci. Pe cele trei cicluri de îngrăşare dintr-un an de zile la fermă ar urma să fie rulate aproape 2000 de porcine.

În acest caz, proiectul estimat are o valoare de 2.100.000 de lei (jumătate din bani reprezintă fondurile SAPARD), fără a fi cuprinse aici animalele şi furajele.

Ferma, de altfel ca şi cea de la Dumbrăveni, va fi dotată şi cu o „Fabrică de Nutreţuri Combinate”, unde se va prepara hrana porcinelor.

Specialiştii Direcţiei pentru Agricultură şi Dezvoltare Rurală Suceava sunt convinşi că fermele vor avea succes, şi spun că afacerile cu porci se vor dezvolta serios în următorii ani.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Afaceri cu porci.
 Vizualizări articol: 2303 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Afaceri cu porci0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Frigărui cu scorţişoară 4 porţii - 60 minute 8 pulpe de pui2 foi de dafin1 morcov 2 cepe3 ramuri cu frunze de ţelină500ml vin roşu1 linguriţă miere1 cuişoară8 beţişoare de scorţişoarăsare, piper 1. Din vin, dafin, cuişoară, miere, frunze de ţelină,... Citeşte