Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 25 feb 2008 - Anul XIII, nr. 46 (3727)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

România trebuie să implementeze, până în 2010, sistemul digital de urmărire a bunurilor accizabile

Luni, 25 Februarie 2008 (12:59:14)

România trebuie să pună în funcţiune, până în 2010, un sistem computerizat pentru monitorizarea tranzacţiilor cu bunuri accizabile, compatibil cu prevederile UE, printre obiectivele urmărite fiind creşterea veniturilor din accize şi diminuarea fraudei din comeţul cu produse accizabile.
  Comisia Europeană şi statele membre ale Uniunii Europene au decis dezvoltarea în etape, până la 1 ianuarie 2010, a unui sistem informatizat pentru monitorizarea bunurilor accizabile, atât la nivel naţional cât şi intracomunitar, care să permită supravegherea eficientă şi în timp real a mişcării produselor accizabile în regim suspensiv, potrivit unui comunicat al Autorităţii Naţionale a Vămilor (ANV).

În categoria produselor accizabile intră alcoolul şi băuturile alcoolice, tutunul prelucrat şi produsele energetice, cu excepţia gazului distribuit prin sistemul de distribuţie a gazelor naturale şi a energiei electrice.

ANV participă în prezent, în calitate de viitor utilizator, alături de celelalte structuri din cadrul Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală, la dezvoltarea şi implementarea unui proiect PHARE care vizează realizarea şi implementarea structurilor IT privind cooperarea administrativă cu alte state membre, proiect gestionat de Ministerul Economiei şi Finanţelor.

Sistemul, denumit EMCS - Excise Movement Control System, va permite monitorizarea electronică în timp real atât de către statele membre, cât şi de comercianţi a livrărilor de produse accizabile în regim suspensiv.

"Proiectul EMCS la care se vor lega un număr important de producători, comercianţi şi importatori de produse accizabile, pentru care plata accizelor de valori foarte mari este suspendată, este realizat în etape, fiind necesare o serie de reglementări privind specificaţiile de ordin procedural şi tehnic, modificări legislative, dezvoltare de software, stabilirea unei reţele comune de comunicaţii securizate, precum şi campanii de informare a operatorilor economici care vor utiliza acest sistem", se arată în comunicat.

Scopul proiectului este crearea unui sistem de control al mişcării produselor accizabile modern, pus la dispoziţia operatorilor cu produse supuse accizelor armonizate (antrepozitarilor fiscali, operatorilor înregistraţi şi neînregistraţi, utilizatorilor finali, importatorilor autorizaţi, reprezentanţilor fiscali), precum şi autorităţilor vamale sau fiscale.

Prin aplicarea acestui sistem, autorităţile urmăresc îmbunătăţirea abilităţii şi capacităţii ANV de a supraveghea şi controla comerţul cu produse accizabile atât la nivel naţional cât şi comunitar, dar şi îndeplinirea obligaţiilor României în calitate de stat membru al Uniunii Europene, în ceea ce priveşte implementarea sistemului EMCS, faza 2.

ANV realizează supravegherea permanentă a antrepozitelor fiscale de producţie alcool etilic nedenaturat şi distilat, gestionarea documentului administrativ de însoţire, utilizat la deplasarea produselor accizabile în regim suspensiv, activitatea de verificare, investigaţii şi control în vederea certificării îndeplinirii condiţiilor de autorizare pentru operatorii economici, precum şi inspecţia fiscală în domeniul accizelor.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului România trebuie să implementeze, până în 2010, sistemul digital de urmărire a bunurilor accizabile.
 Vizualizări articol: 463 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
România trebuie să implementeze, până în 2010, sistemul digital de urmărire a bunurilor accizabile0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Frigărui cu scorţişoară 4 porţii - 60 minute 8 pulpe de pui2 foi de dafin1 morcov 2 cepe3 ramuri cu frunze de ţelină500ml vin roşu1 linguriţă miere1 cuişoară8 beţişoare de scorţişoarăsare, piper 1. Din vin, dafin, cuişoară, miere, frunze de ţelină,... Citeşte