Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 25 feb 2008 - Anul XIII, nr. 46 (3727)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Tăriceanu: PDL face o politică populistă anunţând depunerea moţiunii de cenzură pe tema taxei auto

Luni, 25 Februarie 2008 (14:58:47)


Premierul Călin Popescu Tăriceanu a declarat, luni, că PDL face o politică populistă anunţând că vor introduce o moţiune de cenzură pe tema taxei de primă înmatriculare.
  "Nu mă miră, pentru că (PDL - n.r.) nu vrea decât să convingă pe toţi românii că face politică populistă. Eu cred că acest lucru îi va costa la un moment dat. Ţinând cont de moţiunea votată în Parlament (moţiunea simplă pe tema taxei auto - n.r.), conform obligaţiilor legale, Guvernul ţine cont de recomandările incluse în textul moţiunii", a declarat Tăriceanu, după şedinţa BPC al PNL.

La rândul său, ministrul Economiei şi Finanţelor, Varujan Vosganian, a anunţat că proiectul cu noua formulă de calcul a taxei este finalizat, astfel încât săptămâna viitoare va fi iniţiată o dezbatere publică, la care vor participa parlamentari, membri ai Executivului şi reprezentanţi ai societăţii civile.

"Am verificat stenograma dezbaterilor şi concluzia noastră este că majoritatea membrilor Camerei Deputaţilor nu s-au exprimat în sensul anulării taxei de primă înmatriculare, ci a înlocuirii cu o taxă de poluare auto conformă cu legislaţia europeană, care să aibă legătură directă cu emisiile de dioxid de carbon şi care să se adreseze direct programelor de mediu", a afirmat Vorganian.

El a mai spus că, din anl 2010, autovehiculele non-euro vor fi scoase din cirulaţie la nivelul Uniunii Europene.

"Noi nu dorim atunci să vedem maşini abandonate sau românii deţinători de astfel de autovehicule să fie nevoiţi să aibă costuri asupra cărora nu i-a prevenit nimeni. În acest an, noi colectăm o sumă practic echivalentă cu ceea ce am alocat celor 37.500 de deţinători de automobile Dacia", a precizat ministrul Economiei şi Finanţelor.

Liderul PDL Emil Boc a anunţat, luni, după şedinţa BPN, că formaţiunea iniţiază o moţiune de cenzură cu titlul "Tăriceanu, dă banii înapoi!", al cărei text va fi finalizat marţi şi va fi semnat de parlamentarii PDL, urmând a fi trimis şi celorlalte partide pentru semnare, în special PSD şi PRM.

Guvernul va decide restituirea integrală a sumelor percepute deja ca taxă auto doar în cazul unei decizii a Comisiei Europene şi, eventual, a Curţii Europene de Justiţie, luând în calcul că unele state UE, precum Ungaria, au fost obligate de instanţa europeană să ramburseze numai o parte din bani.

Decizia Comisiei Europene (CE) sau a Curţii Europene de Justiţie este prezentată, într-un document semnat de ministrul Economiei şi Finanţelor, Varujan Vosganian, ca o condiţie pentru ca statul să returneze toate sumele colectate ca taxă auto.

"O astfel de situaţie, de restituire a sumelor achitate cu titlu de taxă specială, s-a înregistrat în cazul statelor membre care au fost obligate, printr-o decizie a Curţii Europene de Justiţie, să schimbe reglementările privind regimul taxei percepută cu ocazia primei înmatriculări a autovehiculelor, pentru unele dintre aceste state sumele restituite reprezentând numai diferenţe de taxe, exemplu fiind cazul Ungariei. În aceste condiţii, pentru România, problema restituirii taxei se va pune în funcţie de decizia Comisiei Europene şi, eventual, a Curţii Europene de Justiţie", se arată în document.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Tăriceanu: PDL face o politică populistă anunţând depunerea moţiunii de cenzură pe tema taxei auto.
 Vizualizări articol: 448 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Tăriceanu: PDL face o politică populistă anunţând depunerea moţiunii de cenzură pe tema taxei auto0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Frigărui cu scorţişoară 4 porţii - 60 minute 8 pulpe de pui2 foi de dafin1 morcov 2 cepe3 ramuri cu frunze de ţelină500ml vin roşu1 linguriţă miere1 cuişoară8 beţişoare de scorţişoarăsare, piper 1. Din vin, dafin, cuişoară, miere, frunze de ţelină,... Citeşte