Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 25 feb 2008 - Anul XIII, nr. 46 (3727)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Alina MUNGIU-PIPPIDI

Alina MUNGIU-PIPPIDI


Năstase se întoarce

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Reîntoarcerea lui Adrian Năstase la conducerea PSD, deşi dosarele despre tonele lui de gresie din Tibet aduse fără taxe vamale pentru palatul din Zambaccian nici nu au reuşit să ajungă încă la instanţă (graţie unei exemplare mobilizări la vârf, de la Adunarea Deputaţilor la Curtea Constituţională s-a decis că o chestiune juridică de atâta importanţă nu poate fi încredinţată vreunui judecător), ne oferă prilejul de a recapitula puţin un capitol puternic bruiat de media din acel timp: stenogramele PSD. Transcrise de pe casetă la departamentul Dorinei Mihăilescu de la guvern, stenogramele conducerii PSD (minus preşedintele Iliescu) au ajuns, pentru că fuseseră postate pe un server nesecurizat al guvernului, proprietate publică. În primele zile de zăpăceală au fost recunoscute ca autentice de Mircea Geoană într-o întâlnire cu ziariştii străini din Bucureşti (vezi Ziua din 01 dec 2004), şi de Viorel Hrebenciuc către “Adevărul”, ziar pe care încă îl controla. Stenogramele nu au fost niciodată prezentate pe larg la televiziune, deşi sunt cel mai importat document despre puterea postcomunistă din România, şi nimeni nu a fost vreodată investigat pentru conspiraţiile de acolo, că noi trăim în România, nu în serialul american “Lege şi ordine”. Dar ele înfăţişau adevărate conspiraţii, contra statului de drept, contra independenţei presei, a justiţiei, etc. Nu toţi participanţii aveau o contribuţie egală, cel puţin nu la cuvânt (cum bine zicea Năstase pe una “S-a făcut ora şase, şi am vorbit numai eu”). Oameni ca Mihai Tănăsescu, fostul ministru de finanţe, sau Sorin Oprescu nu par să fi contribuit vreodată cu altceva decât ca specialişti în zona lor. Dar oameni ca Miron Mitrea, Nicolae Văcăroiu sau Florin Georgescu, care, ca şi Adrian Năstase sunt din nou pe firmamentul PSD nu s-au mărginit la atât. Florin Georgescu povesteşte, conform stenogramelor, că dădea telefoane disperate la Curtea de Conturi pentru a preveni transmiterea către instanţe a dosarelor inspectorilor de acolo, ca să nu ajungă în presă şi să şifoneze imaginea partidului, şi cerea lui Năstase să îl sune direct pe preşedintele Curţii «  să mai înceteze cu toate dosarele şi toate constatările, numai eu ştiu câte telefoane dau pe sub el, pe acolo, ... că dacă s-ar duce să verifice exerciţiul financiar al anului 2002, el verifică pe domnul Mitrea, pe domnul cutare şi mi-i găseşte vinovaţi”.

Rodica Stănoiu, conform aceloraşi documente (publicate în volum integral de ziarul Ziua şi postate şi azi la http://www.romimpwatch.org/ro/newsPage.php?id_news=2023 ) se plânge că diverşi oameni ai PSD sună direct pe preşedinţii de tribunale, care, vorba aceea, sunt oameni serioşi, puşi de cine trebuie, deci nu e nevoie să se intervină la ei pe faţă, ştiu ei ce au de făcut. Miron Mitrea povesteşte cum recruta primari din opoziţie şi mai şi aresta la ocazie “Satu-Mare l-am luat după alegeri şi după aia l-am arestat, singurul primar arestat a fost....trebuia să dăm exemplu.”, tot Rodica Stănoiu povesteşte că dosarelor contra lui Băsescu li s-a dat „verde” în urma unei decizii politice, Năstase făcea ordine la TVR, inclusiv la emisiunile de divertisment (să nu mai fie invitat actorul Iureş, că l-a susţinut pe Constantinescu), şi făcea liste de analişti politici supuşi lui pe care să îi introducă la televiziuni.

În orice stat de drept, procuratura s-ar fi autosesizat la asemenea lucruri, care încalcă tone de legi în vigoare. La noi, a trebuit societatea civilă să facă o plângere în ianuarie 2005. Plângerea a ajuns la dl. procuror general Botoş, care a trimis-o prompt la DNA. Această manevră a fost complet nejustificată, DNA neanchetând decât cazuri pe baza legii anticorupţie, unde trebuie să probezi folos material al celui implicat (cu prejudiciu pentru bugetul statului de 100 000 euro). Or, Florin Georgescu nu avea folos material direct că îl ajuta pe colegul Mitrea să scape de control, nici Rodica Stănoiu că făcea dosare la ordin, aceste cazuri erau penale fără să fie de corupţie. Morar ar fi trebuit să trimită dosarul înapoi lui Ilie Botoş, procurorul general şi un om al găştii stenogramelor (ofiţer, în plus), dar nu a mai avut curaj să o facă şi toată povestea s-a îngropat ruşinos.

Iată că se întorc eroii stenogramelor, deocamdată la partid, mâine poate la guvernare. Între Adrian Năstase şi Ion Iliescu, Mircea Geoană, care nici el nu zicea nimic scandalos în stenograme, părea un fel de moderator de mâna a doua la ultimul Consiliu Naţional al PSD de vinerea trecută. E clar că aşa zişii reformişti din PSD se mai ţin în două şuruburi. Dacă liberalii reuşesc să închidă DNA, cum tot încearcă, chiar că Năstase şi Mitrea îşi pot relua activitatea liniştiţi. Dl. Iliescu nu va fi un obstacol, el e fericit să arbitreze între Geoană şi Năstase, şi pesediştii care vor să scape de el vor trebuie să aştepte să moară, cum era cu Ceauşescu pe vremuri. Nu se va retrage niciodată. Nici la schimbarea de generaţii nu am mari nădejdi. Exclus din PRM, Andrei Iucinu, fiul jurnalistului Dumitru Tinu pe care l-a deshumat cu public ca să dovedească că fost asasinat să-şi mai facă puţină publicitate, se pregăteşte să anunţe un transfer în masă a tinerilor peremei la organizaţia similară a PSD. E vorba de băieţii care ţipau la condamnarea comunismului în Parlament. Halal!

Nu ştiu dacă vor fi alegeri în 2008, că nu mă conving ariile PSD despre anticipate, iar liberalii nu vor nici un fel de alegeri. Dar dacă vor fi, votanţii să urmărească personajele stenogramelor. Adesea spunem că nu există transparenţă a votului, şi vrem vot uninominal, ca să ştim pe cine votăm. Nimic nu e mai transparent ca stenogramele PSD şi dacă nimeni nu plăteşte nici un cost electoral pentru ele înseamnă că votanţii din România merită să fie guvernaţi de asemenea oameni.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Năstase se întoarce.
 Vizualizări articol: 2718 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 2.60/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 2.6 din 5 voturi
Năstase se întoarce2.655

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Intrebari trimis de
(25 feb 2008, 12:36:41
D-na ,,Academician" ar trebui sa prezinte probe la procuratura daca este asa de sigura ca ce spune este adevarat,altfel sa nu mai scrie in ziarele din provincie ca sa ameteasca posibilii alegatori.Dealtfel asa a facut si pana in 2004.Acum seful DNa este cel numit de prietana ei la sefia DNA dupa ce,, a tunat si fulgerat' despe amestecul politicului in justitie.De ce nu a comentat atunci acest fapt?Cate neadevaruri vor fi oare aruncate pe piata de catre aceste organizatii asa zis civile?
1.1  RE: Intrebari trimis de
(26 feb 2008, 16:58:33
TOVARASHE bolsevic kaghebist "suceveanul informat"...Mai lasa-ne!Ura anti-Pipidi mergea la intelectuali poate pe vremea lui Umilica omul lui Ilici KGB.

Azi e apa de ploaie.

Mergi si varsati haznaua de invective in curtea PSD,adica la tine acasa!

Si mai bine schimba-ti "nickul" in Suceveanul DEZINFORMATOR si MANIPULATOR.

Bea un BUDAI BEER!

Din prohapul desfacut al intaiului H(OM)O al taranilor PSD,Aditza Bombonica !

Nu ca as avea ceva cu minoritatile sexuale dar prea l-a atacat pe Basescu in 2004 pe chestia ca vezi el "iubeste" homalaii...

Mai sunt si alti DERBEDEI psihopati aici pe forum,gen "terente" care folosesc aceeasi "tactica".

Esti pro-american PE FATZA si nu pro-rus ASCUNS ca ei..

Ei..Sigur esti POPO....

Moarte RUSIEI!!!

2.   Suceveanul informat e de fapt un PSD-ist trimis de
(25 feb 2008, 15:01:45
V-au placut afacerile facute cu Marza pe vremea lui Nastase, nu? Acuma parca nu mai merge chiar asa ca atunci, asa-i?

Aveti tupeu sa va luati de Mungiu? Va doare ca vi le spune in fata, nu? Gasca de corupti cu reflexe mafiote. Va vine si voua randul. Va ajung timpurile. N-o sa mai puteti mani****nici macar un taran fara scoala de-acuma.

Multimim d-na. Mungiu-Pipidi. Va rugam continuati aceasta munca atat de necesara si utila.
3.   Pt ADI trimis de
(25 feb 2008, 17:57:09
D-ta care spui ceva ,indiferent de cine,ar trebui sa ai probe,nu vorbe.Dupa cum spunea D-na Mungiu in vremea Aliantei portocalii institutiile statului functioneaza.Aunci ce mai astepti ? Asta as dori sa faca si d-na ,Sper sa se lamureasca lucrurile,sa se spulbere legendele. Sper ca nu esti portocaliu de atata rautate Sau ai hepatita si te apasa rau pe dreapta......
4.   Dosia... trimis de
(25 feb 2008, 19:56:23
De unde dracu ai mai iesit,piaza-rea? O data la patru ani spurci atmosfera cu otrava ta de scroafa cu limba lata ! Ptiu,hodoroga cu miros de obiala ruseasca nadusita,stai pe-acasa,lasa politica,nu mai prosti lumea !
5.   Sugestii trimis de
(25 feb 2008, 21:33:21
In art urmator am vrea sa ne spuna despre,,nepotismul 'la romani,despre cum decurg alegerile in si la tinerii democrati,despre libertate si democratie in tara noastra acum ,in 2008,nu sa dezgroape **** pt.ca nu mai tine cu minciuna cum crede d-ei .Sau de ce un partid de stanga trece peste noapte la alta doctrina, de dreapta si la comanda mai face aliante Sant aceiasi oameni sau au mintit poporul? Ce incredere sa avem atunci?
6.   MUSAFIRUL NEPOFTIT trimis de
(25 feb 2008, 21:58:03
Exista atatea motive sa nu mai votam PSD , ca de altfel ,nici pe altiii...!!!! Daca nici in 2008 >>votantii din Romania , nu stiu cu cine sa voteze
7.   Continuare la MUSAFIRUL NEPOFTIT trimis de
(25 feb 2008, 22:03:28
Lipsa de inspiratie ....dar si de talent !
8.   Clara si lucida trimis de
(26 feb 2008, 10:56:14
...analiza la obiect. clara si lucida. Asteptam si in presa centrala astfel de analize.
8.1  RE: Clara si lucida trimis de
(26 feb 2008, 17:09:49
Bravo doamna Alina!

Continuati !Ca de laturile pro-ruse de forumuri si de "forumistii" de partid ai aliantei celor 322 de tradatori are cine sa se ocupe.

Moarte Rusiei!!!

Aveti nota MAXIMA de la mine si prietenii mei pentru articole!

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte editoriale semnate de:
Tiberiu AVRAM
Tiberiu AVRAM
Sandrinio NEAGU
Sandrinio NEAGU
Adrian BOTEZATU
Adrian BOTEZATU
Sorin AVRAM
Sorin AVRAM
Lucian AVRAMESCU
Lucian AVRAMESCU
Ion CRISTOIU
Ion CRISTOIU
Adrian CIOROIANU
Adrian CIOROIANU
Cristian GHINEA
Cristian GHINEA
Alina MUNGIU-PIPPIDI
Alina MUNGIU-PIPPIDI
Robert TURCESCU
Robert TURCESCU
Ioan T. MORAR
Ioan T. MORAR
Dan APOSTOL
Dan APOSTOL
Angela FURTUNĂ
Angela FURTUNĂ
Mircea VASILESCU
Mircea VASILESCU
Alex Leo ŞERBAN
Alex Leo ŞERBAN
Pavel LUCESCU
Pavel LUCESCU
Ion DRĂGUŞANUL
Ion DRĂGUŞANUL

 

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Frigărui cu scorţişoară 4 porţii - 60 minute 8 pulpe de pui2 foi de dafin1 morcov 2 cepe3 ramuri cu frunze de ţelină500ml vin roşu1 linguriţă miere1 cuişoară8 beţişoare de scorţişoarăsare, piper 1. Din vin, dafin, cuişoară, miere, frunze de ţelină,... Citeşte