Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 25 feb 2008 - Anul XIII, nr. 46 (3727)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Proiect cu finanţare

„Tradiţii şi meşteşuguri în universul copiilor”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Complexul Muzeal Bucovina Suceava a obţinut de la Administraţia Fondului Cultural Naţional (AFCN) finanţare pentru derularea unui proiect intitulat „Tradiţii şi meşteşuguri în universul copiilor”.

Directorul general al instituţiei muzeale sucevene, Constantin-Emil Ursu, s-a declarat mulţumit de faptul că din cei 9.700 lei solicitaţi pentru acest proiect, AFCN a aprobat suma de 9.000 lei.

Proiectul, care are ca grup ţintă 70 de copii cu aptitudini artistice, cu vârste cuprinse între 8 şi 16 ani, se va derula în intervalul 2 mai - 30 august a.c.

 

Îndeletniciri creative în Muzeul Satului Bucovinean

Îndrumaţi de meşteri şi creatori populari, copiii vor avea posibilitatea să deprindă tainele unor meşteşuguri tradiţionale în atelierele lucrative organizate în Muzeul Satului Bucovinean.

Practic, activitatea desfăşurată anual, cu sprijinul unor sponsori, sub genericul Atelierul de creaţie „Micii Meşteşugari” (din care au fost organizate până acum XI ediţii) dispune în acest an, prin proiectul menţionat, de finanţare.

Copiii se vor înscrie şi vor fi selectaţi în funcţie de aptitudini de un număr de cinci meşteri populari care-i vor iniţia, îndruma şi învăţa meşteşugurile olăritului, al încondeierii ouălor, ţesutul, cioplitul în lemn şi pictatul icoanelor.

Interesul copiilor pentru aceste îndeletniciri creative a fost în fiecare an în creştere, la ediţia de anul trecut înscriindu-se peste 100 de copii, care au petrecut câteva săptămâni de vacanţă exersându-şi îndemânarea în Muzeul Satului Bucovinean feriţi de aglomeraţia şi zgomotul oraşului.
În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului „Tradiţii şi meşteşuguri în universul copiilor”.
 Vizualizări articol: 2431 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
„Tradiţii şi meşteşuguri în universul copiilor”5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Frigărui cu scorţişoară 4 porţii - 60 minute 8 pulpe de pui2 foi de dafin1 morcov 2 cepe3 ramuri cu frunze de ţelină500ml vin roşu1 linguriţă miere1 cuişoară8 beţişoare de scorţişoarăsare, piper 1. Din vin, dafin, cuişoară, miere, frunze de ţelină,... Citeşte