Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 25 feb 2008 - Anul XIII, nr. 46 (3727)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9754 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6739 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Patruped la cursuri

Câine al Jandarmeriei, instruit să salveze victimele avalanşelor

Luni, 25 Februarie 2008 (18:10:00)
Un câine aparţinând Jandarmeriei Suceava a participat la un stagiu de pregătire în domeniul căutării victimelor avalanşelor. Câinele, un ciobănesc german în vârstă de 4 ani, este familiarizat cu zonele montane, de anul trecut însoţind jandarmii montani din Vatra Dornei în misiunile de patrulare făcute pe traseele montane din masivele Călimani, Giumalău şi Suhard. Alături de sergentul major Constantin Cruceanu, angajat în cadrul Postului Montan de Jandarmi Vatra Dornei, patrupedul, o căţea cu numele Lisa, a participat la un stagiu de pregătire de cinci săptămâni desfăşurat la Centrul de Pregătire al Jandarmilor Sinaia. Perioada de pregătire a fost coordonată de un specialist din cadrul Centrului Naţional de Pregătire Chinologică al Jandarmeriei Naţionale Franceze şi s-a finalizat cu calificarea, în premieră în România, a nouă câini specializaţi în domeniul căutării victimelor prinse de avalanşă. Nici instructorii patrupedelor nu au fost neglijaţi, ei fiind instruiţi pentru a coordona animalul şi a interveni în situaţiile de urgenţă create de avalanşe.   Iniţial, Lisa a fost specializată în depistarea stupefiantelor, însă cum la Suceava căţeaua a cam şomat din lipsă de „materie primă”, s-a decis transferarea acesteia în zona montană.  „Jandarmeria Suceava are în serviciu nouă câini. Alături de cel care a participat la curs, mai avem încă doi câini care patrulează în zona montană, unul la Câmpulung Moldovenesc şi unul la Gura Humorului”, a declarat locotenentul Bogdan Cornaci, purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Suceava.

 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Câine al Jandarmeriei, instruit să salveze victimele avalanşelor.
 Vizualizări articol: 1172 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Câine al Jandarmeriei, instruit să salveze victimele avalanşelor5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Ciobanescul german trimis de
(26 feb 2008, 08:07:49
Domnolor am avut si eu un caine ciobanesc german,crescut si instruit la Ciorani,era un caine deosebit,isi dadea viata pentru mine si acum imi pare rau dupa el,a murit saracu....Jandarmule sa ai grija de el,sa nu-l bati ca e pacat.Bafta si mult noroc.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Frigărui cu scorţişoară 4 porţii - 60 minute 8 pulpe de pui2 foi de dafin1 morcov 2 cepe3 ramuri cu frunze de ţelină500ml vin roşu1 linguriţă miere1 cuişoară8 beţişoare de scorţişoarăsare, piper 1. Din vin, dafin, cuişoară, miere, frunze de ţelină,... Citeşte