Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 25 feb 2008 - Anul XIII, nr. 46 (3727)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9754 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6739 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Boc: Dacă nu se adoptă Pactul pentru educaţie, învăţământul românesc nu se va moderniza niciodată

Luni, 25 Februarie 2008 (15:19:37)

Preşedintele PDL, Emil Boc, a anunţat, luni, la finalul şedinţei BPN, că PDL va răspunde solicitării preşedintelui Traian Băsescu de semnare a unui Pact naţional pentru educaţie şi va participa, miercuri, la Cotroceni, alături de liderii celorlalte partide, la consultările pe această temă.
  "Apreciem că, dacă nu se adoptă un asemnenea Pact naţional pentru educaţie, învăţământul românesc nu se va moderniza niciodată. Trebuie să înceteze practica de zeci de ani că fiecare ministru este inovator în materie de învăţământ, iar părinţii şi elevii, simple instrumente de experimentat", a declarat Emil Boc.

Preşedintele PDL a menţionat că trebuie să existe o politică naţională coerentă, iar acest lucru să nu se schimbe de la un mandat la altul şi de la un ministru la altul.

Emil Boc a enumerat şi "câteva principii fundamentale asupra cărora PDL va putea cădea de acord: asigurarea, în perioada 2008 - 2012, a unui minim de 6% din PIB pentru educaţie, descentralizarea financiară şi fundamentarea curiculei în raport cu nevoile comunităţii, adoptarea principiul potrivit căruia finanţarea urmează elevul pentru ciclul primar şi liceal şi diferenţierea universităţilor, astfel încât coerenţa sistemului educaţional să pridă contur".

Preşedintele Traian Băsescu i-a invitat pe liderii partidelor parlamentare la consultări pe tema Planului Naţional pentru Educaţie, întâlnirea urmând să aibă loc miercuri, la Palatul Cotroceni.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Boc: Dacă nu se adoptă Pactul pentru educaţie, învăţământul românesc nu se va moderniza niciodată.
 Vizualizări articol: 439 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Boc: Dacă nu se adoptă Pactul pentru educaţie, învăţământul românesc nu se va moderniza niciodată0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Frigărui cu scorţişoară 4 porţii - 60 minute 8 pulpe de pui2 foi de dafin1 morcov 2 cepe3 ramuri cu frunze de ţelină500ml vin roşu1 linguriţă miere1 cuişoară8 beţişoare de scorţişoarăsare, piper 1. Din vin, dafin, cuişoară, miere, frunze de ţelină,... Citeşte