Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 19 feb 2008 - Anul XIII, nr. 41 (3722)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Meleşcanu: Pentru noi este mai realist să participăm cu o companie în Ciad

Marţi, 19 Februarie 2008 (15:53:12)

Ministrul Apărării, Teodor Meleşcanu, a explicat, marţi, că Guvernul a optat pentru trimiterea a 120 de militari în Ciad şi nu pentru trimiterea a două elicoptere cu 68 de persoane, deoarece prima variantă presupune mai puţine costuri.
  Meleşcanu a făcut aceaste declaraţii după ce a fost audiat la Comisia pentru apărare din Senat.

El a invocat, de asemenea, problemele tehnice care trebuiau rezolvate în cazul trimiterii de elicoptere, în sensul că, fiind o zonă de deşert, deci cu foarte mult praf, ar fi trebuit modificat şi sistemul de filtrare a aerului. Potrivit ministrului, deplasarea celor două elicoptere ar fi însemnat, automat, şi trimiterea a aproximativ 68 de militari (echipajele de piloţi, cei care urmau să se ocupe de întreţinerea tehnică, armurieri).

Întrebat despre aclimatizarea soldaţilor români pentru condiţiile de mediu din Ciad, ministrul a explicat că se are în vedere „o scurtă perioadă de aclimatizare, de câteva zile”.

„Niciodată, din constrângeri financiare, nu am planificat posibilitatea unui antrenament pe o durată mai lungă pentru introducerea lor în teatre. Din păcate avem nişte constrângeri bugetare pe care le ştiţi cu toţii”, a menţionat el.

În timpul audierilor, Meleşcanu a spus că elicopeterele de transport Puma de care dispune România nu au blindaj.

„Pentru noi este mai realist să participăm cu o companie”, a spus demnitarul.

Ministrul Apărării, Teodor Meleşcanu, a afirmat, marţi, în faţa Comisiei pentru apărare din Senat, că România ar trebui să dovedească prin trimiterea de trupe în Ciad că este un factor de stabilitate şi că are posibilitatea concretă de a îndeplini o astfel de misiune.

Uniunea Europeană a aprobat oficial, în urmă cu aproape trei săptămâni, trimiterea imediată a unei forţe militare în Ciad şi nord-estul Republicii Centrafricane, afectate de conflictul din Darfur şi de lipsă de securitate din cauza insurgenţei.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Meleşcanu: Pentru noi este mai realist să participăm cu o companie în Ciad .
 Vizualizări articol: 374 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Meleşcanu: Pentru noi este mai realist să participăm cu o companie în Ciad0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Piept de pui cu grâu 4 porţii - 40 minute 2 piepţi de pui mai mari400g grâu 1 ceapă2 morcovi1 păstârnac4 linguri ulei100g stafide1 ardei iute1 leg. pătrunjel verde1 lămâie± sare, piper Taie carnea în bucăţi mai... Citeşte