Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 19 feb 2008 - Anul XIII, nr. 41 (3722)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Ruşii din R. Moldova denunţă acţiunile forţelor favorabile României în această ţară

Marţi, 19 Februarie 2008 (20:31:04)


Preşedintele Congresului comunităţilor ruse (CCR) din Republica Moldova, Valeri Climenco, a declarat marţi că intensificarea activităţilor proromâneşti este un pericol pentru Republica Moldova şi că va împiedica dispariţia moldovenilor de pe harta mutlietnică a lumii, relatează site-ul Unimedia.md.
  Ruşii din R. Moldova sunt în stare sa-i apere pe moldoveni de dispariţia lor de pe harta multietnică a lumii, susţine preşedintele Congresului comunităţilor ruse. Liderul mişcării social-politice Ravnopravie şi în acelaşi timp preşedintele Congresului comunităţilor ruse (CCR), Valeri Climenco a declarat marţi că în ultimul timp, în Republica Moldova se intensifică activitatea forţelor proromâneşti.

"Acest fapt denotă existenţa unui real pericol de lichidare a statalităţii moldoveneşti. CCR s-a pronunţat întotdeauna pentru suveranitatea şi independenţa Republicii Moldova şi nu va permite lichidarea statalităţii. Ruşii din Republica Moldova sunt în stare să-i apere pe moldoveni de dispariţia lor de pe harta multietnică a lumii", a declarat Valeri Climenco.

Întrebat de jurnalişti când s-ar putea uni Republica Moldova şi România, Climenco a afirmat că acest lucru nu se va produce, precizând totuşi că are un plan de acţiune împotriva "unioniştilor" pe care nu intenţionează să-l facă public.

Potrivit portalului de limbă rusă Ava.md care prezenta o serie de scenarii privind evoluţia situaţiei politice din Republica Moldova, emise de un analist politic, Bucureştiul s-ar putea uni cu Chişinăul, situaţie care ar putea provoca "un puternic cataclism geopolitic, ce va răsturna tot sistemul de siguranţă regională a Europei de sud-est".

"În acest context, în ultimii ani, expansiunea unionistă a României slăbeşte tot mai mult interesul Rusiei faţă de Moldova. Rusia nu mai vinde Moldovei resurse energetice ieftine, iar accesul mărfurilor moldoveneşti pe piaţa rusă este destul de îngreunat. Cetăţenii moldoveni, care lucrează în Rusia, au parte adesea de discriminări din partea organelor de drept din această ţară", potrivit autorului, citat de agenţia Deca-press.

Pe de altă parte "unirea Moldovei cu România va transforma automat România în una dintre cele mai mari state din sud-estul Europei", iar potenţialul demografic al României, care va ajunge la 26-27 milioane de oameni, "va da un anumit impuls creşterii economice a României, devreme ce va apărea suficientă forţă de muncă ieftină şi calificată din Republica Moldova", consideră analistul.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ruşii din R. Moldova denunţă acţiunile forţelor favorabile României în această ţară.
 Vizualizări articol: 1234 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 1 vot
Ruşii din R. Moldova denunţă acţiunile forţelor favorabile României în această ţară1.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Piept de pui cu grâu 4 porţii - 40 minute 2 piepţi de pui mai mari400g grâu 1 ceapă2 morcovi1 păstârnac4 linguri ulei100g stafide1 ardei iute1 leg. pătrunjel verde1 lămâie± sare, piper Taie carnea în bucăţi mai... Citeşte