Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 19 feb 2008 - Anul XIII, nr. 41 (3722)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Municipiul Vatra Dornei acordă facilităţi fiscale agenţilor economici, pentru investiţii ce depăşesc un milion USD

Codul fiscal prevede posibilitatea Consiliului Local de aprobare a unor scutiri de la plata impozitului pe clădiri şi a impozitului pe teren, datorată de către persoanele juridice, având ca obiectiv dezvoltarea regională.

Consiliul local poate acorda scutiri de la plata impozitului pe clădiri şi a impozitului pe teren, datorate de către persoanele juridice care efectuează investiţii de peste un milion USD, pe o perioadă de până la 5 ani inclusiv.

Consiliul Local al municipiului Vatra Dornei a fost receptiv la astfel de prevederi şi începând cu anul 2007 a acordat această facilitate mai multor societăţi comerciale dornene, care au solicitat acest lucru.

De această facilitate au beneficiat două societăţi dornene care au construit hoteluri moderne, de talie europeană. Cel mai important lucru pentru administraţie este faptul că datorită şi acestei facilităţi, două cămine de nefamilişti care constituiau focare de infecţie în strada Florilor au fost transformate în microhoteluri moderne, căutate pe piaţa dorneană. Este o investiţie de anvergură realizată de o firmă dorneană, care a avut curajul să achiziţioneze aceste cămine, să investească şi să le aducă la standarde moderne de folosinţă.

Politica de dezvoltare regională reprezintă un ansamblu de măsuri planificate şi promovate de autorităţile administraţiei publice locale şi centrale, în parteneriat cu diverşi actori privaşi şi publici, în scopul asigurării unei creşteri economice, dinamice şi durabile, prin valorificarea eficientă a potenţialului regional şi local, în scopul îmbunătăţirii condiţiilor de viaţă.

Facilităţile fiscale pentru investiţii în domeniul dezvoltării regionale sunt un mod eficient pentru susţinerea investiţiilor private în această direcţie. Aceasta este concluzia pe care executivul primăriei Vatra Dornei o afirmă în comunicarea asupra utilizării mai eficiente a facilităţilor fiscale pentru stimularea investiţiilor.

Vrem să desfiinţăm barierele care împiedică agenţii economici să lucreze împreună, cu scopul de a crea o zonă economică dezvoltată în Ţara Dornelor. O abordare comună a facilităţilor fiscale ar fi un pas în această direcţie.

Această practică devine tot mai răspândită, iar industriile europene, la rândul lor au început să dezvolte tot mai mult cooperarea la nivel european în ceea ce priveşte dezvoltarea regională. Problema este că fiecare stat european aplică scheme diferite de facilităţi fiscale, iar aceasta a condus la crearea unui mediu tot mai complex pentru facilităţile fiscale în Europa.

Chiar dacă încasările la bugetul local, aparent scad cu aceste sume, în realitate, prin crearea de noi locuri de muncă şi plata cotei de impozit pe salarii, bugetele locale nu au de suferit în timp, dimpotrivă dezvoltarea regională contribuie şi la majorarea sumelor de colectat la bugetul local.

 

Primarul municipiului Vatra Dornei
Ing. Constantin HUŢANU

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Municipiul Vatra Dornei acordă facilităţi fiscale agenţilor economici, pentru investiţii ce depăşesc un milion USD.
 Vizualizări articol: 7805 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Municipiul Vatra Dornei acordă facilităţi fiscale agenţilor economici, pentru investiţii ce depăşesc un milion USD0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Piept de pui cu grâu 4 porţii - 40 minute 2 piepţi de pui mai mari400g grâu 1 ceapă2 morcovi1 păstârnac4 linguri ulei100g stafide1 ardei iute1 leg. pătrunjel verde1 lămâie± sare, piper Taie carnea în bucăţi mai... Citeşte