Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 19 feb 2008 - Anul XIII, nr. 41 (3722)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Cluburile din Liga I trebuie să investească 500.000 de euro în sisteme de securitate a stadioanelor

Marţi, 19 Februarie 2008 (15:52:25)

Directorul de licenţiere al FRF, Viorel Duru, a declarat, marţi, agenţiei MEDIAFAX, că grupările din Liga I sunt obligate să investească aproximativ 500.000 de euro în sisteme de securitate pentru stadioane, conform Legii 4/2008, în caz contrar neputând juca pe propriul teren în sezonul viitor.
  "Destul de multe cluburi au probleme din punctul de vedere al implementării cerinţelor Legii 4/2008 privind combaterea violenţei pe stadioane. Mă refer la faptul că în trei luni fiecare club trebuie să instaleze sisteme de supraveghere video a spectatorilor, de eliberare a biletelor pe bază de act de identitate şi de acces controlat pe stadion. Eu apreciez că pentru stadioane de aproximativ 15.000 de locuri implementarea acestor sisteme ar putea costa în jur 400 - 500.000 de euro. De fapt, este un sistem integrat, pentru eliberare controlată a biletelor, acces controlat şi supraveghere video. La stadioane de peste 25.000 de locuri se poate ajunge cred şi la 800.000 sau 1 milion de euro. Ştiu că la Steaua, de exemplu, se spunea că a costat cam 800.000 de euro. Trebuie să bage aceşti bani pentru că altfel nu au unde să joace. Alternativa este retragerea din campionat", a explicat oficialul FRF.

Duru susţine că respectarea acestor obligaţii nu revine FRF, ci unei comisii înfiinţate conform Legii pentru combaterea violenţei pe stadioane. "Asta nu este obligaţia noastră, e obligaţia cluburilor să cunoască legea. Sunt costuri destul de mari ale acestor dotări şi bănuiesc că nu toate cluburile sunt pregătite să facă aceste investiţii şi atunci vor avea probleme. Pentru că s-ar putea ca acea comisie constituită prin lege să refuze acreditarea stadionului şi să închidă arena pentru că nu se asigură toate măsurile de siguranţă şi securitate a spectatorilor", a mai spus Duru.

În momentul de faţă, doar 6 cluburi din cele 18 din Liga I au stadioane dotate cu sisteme de securitate. "Acum e mai uşor să spun cine are astfel de sisteme pe stadioane, decât cine nu are: Steaua, Ceahlăul, CFR Cluj, Poli Timişoara, Gloria Bistriţa şi Farul Constanţa. Restul cluburilor trebuie să instaleze în trei luni, mai exact până pe 12 mai. Noroc că se termină campionatul. E un avantaj că se termină competiţia şi au timp să instaleze echipamentele până la începerea noului sezon", a adăugat Viorel Duru.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Cluburile din Liga I trebuie să investească 500.000 de euro în sisteme de securitate a stadioanelor.
 Vizualizări articol: 581 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Cluburile din Liga I trebuie să investească 500.000 de euro în sisteme de securitate a stadioanelor0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Piept de pui cu grâu 4 porţii - 40 minute 2 piepţi de pui mai mari400g grâu 1 ceapă2 morcovi1 păstârnac4 linguri ulei100g stafide1 ardei iute1 leg. pătrunjel verde1 lămâie± sare, piper Taie carnea în bucăţi mai... Citeşte