Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 16 feb 2008 - Anul XIII, nr. 39 (3720)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Norica Nicolai spune că îl va da în judecată săptămâna viitoare pe preşedintele Băsescu

Duminică, 17 Februarie 2008 (14:42:09)

Vicepreşedintele PNL Norica Nicolai a declarat, sâmbătă seara, la Hunedoara, că a vorbit deja cu doi avocaţi care o vor apăra în procesul pe care urmează să-l inteneteze, săptămâna viitoare, preşedintelui Traian Băsescu, după ce acesta a respins numirea sa la Ministerul Justiţiei.
  Norica Nicolai s-a aflat, sâmbătă seara, în municipiul Hunedoara pentru lansarea candidatului liberal la alegerile locale, unde a declarat că deciziile luate de Traian Băsescu împotriva ei nu reprezintă decât o "formulă de totalitarism", iar acest gest poate crea precedente periculoase, transmite corespondentul MEDIAFAX

"Il voi da în judecată, pentru că, din punctul meu de vedere, ceea ce a făcut el nu este decât o formulă de totalitarism. Nimeni nu are dreptul să eticheteze pe cineva. Dacă Traian Băsescu a pus o etichetă pe mine, mâine poate veni oricine şi poate refuza accesul cuiva într-o funcţie publică, spunându-i că nu merită, că este imoral, că e incompetent", a declarat, sâmbătă seara, la Hunedoara, vicepreşedintele PNL, Norica Nicolai..

Potrivit sursei citate, prin tot ceea ce a făcut în ultimele două luni, Traian Băsescu a arătat "că se consideră mai presus de lege".

"Este un om (Traian Băsescu - n.r.) care nu respectă nimic. Nici măcar pe sine, iar bătălia mea cu Traian Băsescu va continua", a mai spus vicepreşedintele PNL.

Vicepreşedintele PNL Norica Nicolai a declarat, vineri, pentru MEDIAFAX, că se va adresa instanţei judecătoreşti împotriva preşedintelui Băsescu, care prin afirmaţiile privind motivarea respingerii numirii sale la MJ i-a încălcat dreptul constituţional fundamental de a accede într-o funcţie publică.

"Am examinat cu atenţie motivarea de astăzi (vineri - n.r.) a Curţii Constituţionale şi am de făcut următoarele observaţii, care privesc punerea în pericol a ordinii constituţionale în România: Curtea Constituţională a depăşit limitele Constituţiei prin comparaţie cu Decizia 356/2007 în cazul Cioroianu. Curtea Constituţională a dat posibilitatea preşedintelui să refuze un ministru şi pentru alte motive decât cele legale, introducând posibilitatea subiectivă a preşedintelui de a refuza un ministru", a declarat Norica Nicolai.

Ea a adăugat că, utilizând analogia cu posibilitatea preşedintelui de a cere reexaminarea legilor şi în cazul său, Curtea Constituţională "a creat o situaţie juridică sui-generis", întrucât situaţia sa nu este echivalentă cu aceea a unei legi.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Norica Nicolai spune că îl va da în judecată săptămâna viitoare pe preşedintele Băsescu.
 Vizualizări articol: 445 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Norica Nicolai spune că îl va da în judecată săptămâna viitoare pe preşedintele Băsescu0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Vită în sos tomat 4 porţii - 80 minute 600g carne de vită600g roşii600g ţelină500ml supă de legume (sau din cub concentrat)25g unt1 linguriţă boia iute± sare, piper Preparaţi supa de legume şi când începe să fiarbă, adăugaţi... Citeşte