Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 16 feb 2008 - Anul XIII, nr. 39 (3720)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Nicolai: Susţin o revizuire a Constituţiei, dar după ce intră în vigoare Tratatul de la Lisabona

Duminică, 17 Februarie 2008 (14:38:30)

  Vicepreşedintele PNL Norica Nicolai a declarat, sâmbătă seara, la Hunedoara, că în România se impune o Constituţie clară ca în Statele Unite ale Americii, însă modificarea acesteia nu poate avea loc înainte ca Tratatul de la Lisabona să intre în vigoare, transmite corespondentul MEDIAFAX.
  "Noi am făcut o Constituţie pentru oameni normali. Nu ne-am gândit nici în 1991, nici în 2003 că vom avea de-a face cu astfel de oameni care nu respectă nicio lege în ţara asta şi care sunt mai presus de lege, aşa cum e Traian Băsescu", a declarat, sâmbătă seara, la Hunedoara, vicepreşedintele PNL, Norica Nicolai.

În opinia acesteia, Constituţia României va trebuie să semene cu cea din Statele Unite, cu un text de strictă interpretare, modificările acesteia urmând să fie foarte clare.

"Este necesară o revizuire a Constituţiei. Susţin o revizuire a acesteia, dar după ce Tratatul de la Lisabona va intra în vigoare, fiindcă va fi ratificat de toate ţările UE şi noi va trebui - obligatoriu - să modificăm nişte trepte clare în Constituţie. Atunci să începem, nu astăzi, când avem o problemă cu Traian Băsescu şi Curtea Constituţională", a adăugat vicepreşedintele PNL, Norica Nicolai.

Vicepreşedintele PNL e de părere că ar fi indicat să nu se mai modifice legile de pe o zi pe alta, "ca o hotărâre de Guvern în care uită să se semneze ceva".

"O constituţie se modifică atunci când trebuie şi cum trebuie, dar după ce Tratatul de la Lisabona va intra în vigoare. Este pentru prima dată când UE prevede posibilitatea suspendării unei ţări pentru deficit de democraţie şi singura mea rezervă este ca atunci când modificăm Constituţia să nu ne trezim că avem deficit de democraţie în ţara asta ", a mai spus Norica Nicolai.

Până în prezent, Tratatul de la Lisabona a fost ratificat de Ungaria, Slovenia, România şi Malta.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Nicolai: Susţin o revizuire a Constituţiei, dar după ce intră în vigoare Tratatul de la Lisabona.
 Vizualizări articol: 495 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Nicolai: Susţin o revizuire a Constituţiei, dar după ce intră în vigoare Tratatul de la Lisabona0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Vită în sos tomat 4 porţii - 80 minute 600g carne de vită600g roşii600g ţelină500ml supă de legume (sau din cub concentrat)25g unt1 linguriţă boia iute± sare, piper Preparaţi supa de legume şi când începe să fiarbă, adăugaţi... Citeşte