Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 16 feb 2008 - Anul XIII, nr. 39 (3720)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Atanasiu: PNL nu este speriat de alegerile anticipate, dar nu se gândeşte să le provoace

Duminică, 17 Februarie 2008 (14:41:20)

Vicepreşedintele PNL Teodor Atanasiu a declarat, duminică, într-o conferinţă de presă, la Alba Iulia, că Partidul Naţional Liberal nu este speriat de alegerile anticipate, dar nici nu se gândeşte să le provoace, transmite corespondentul MEDIAFAX.
  Atanasiu a spus că liberalii au luat o decizie foarte clară şi au mandatat Guvernul să-şi ducă mandatul până la capăt în sistem legal constituţional adică "atât timp cât nu este demis printr-o moţiune de cenzură sau într-o formă democratică".

El a adăugat că Guvernul liberal nu îşi va da demisia, în schimb, dacă o moţiune de cenzură va trece prin Parlament, se va retrage democratic şi va lăsa un alt Guvern să gestioneze bunul mers al României.

"Am văzut şi eu că foarte multe partide sunt gata să voteze o moţiune de cenzură dar nimeni nu este gata să o depună. Am văzut declaraţiile liderilor PDL că ei ar vota o moţiune de cenzură împotriva oricărui guvern, indiferent ce ar face, dacă nu fac ei parte din el. Mă aşteptam la aşa ceva, nu e o surpriză pentru mine. Am văzut declaraţiile domnului Mircea Geoană care doreşte ca Guvernul să plece dar nu vrea să depună o moţiune de cenzură. Vrea să se întâmple acest lucru dar nu ştiu cum. Am văzut că şi preşedintele îşi doreşte de vreo trei ani să plece Guvernul, el face tot ce poate în acest sens numai că el nu are pârghiile constituţionale pentru a depune o moţiune de cenzură şi a grăbi în acest fel plecarea Guvernului", a adăugat Teodor Atanasiu.

Potrivit vicepreşedintelui PNL, acest scandal privind alegerile anticipate va continua fără rezultat până în toamnă când vor avea loc alegerile la termen şi vom avea o nouă componenţă a Parlamentului României.

Preşedintele PSD Mircea Geoană a declarat, miercuri, la finalul reuniunii Comitetului Executiv al partidului, că, în opinia lui, singura soluţie pentru depăşirea "blocajului" politic generat de preşedinte şi premier o constituie alegerile parlamentare anticipate.

Geoană a spus că, în opinia lui, singura soluţie prin care se poate depăşi ceea ce el a numit "blocajul politic şi instituţional" o constituie declanşarea alegerilor anticipate, care ar putea aduce "o izbăvire" mai rapidă.

El a adăugat că alegerile parlamentare, indiferent dacă vor avea loc la termen sau anticipat, indiferent dacă vor fi sau nu cuplate cu alegerile locale, trebuie să aibă loc pe baza votului uninominal şi cu condiţia să nu afecteze organizarea summit-ului NATO.

Geoană a spus că, în acest sens, Comitetul Executiv a reiterat sprijinul PSD pentru adoptarea, până la sfârşitul acestei luni, a unei legi cu privire la votul uninominal. De asemenea, Geoană a făcut un apel la PNL şi PDL pentru urgentarea discuţiilor de principiu asupra votului uninominal şi trecerea la faza tehnică, a decupajului colegiilor uninominale.

Liderul PSD a mai spus că, în Comitetul Executiv s-a discutat despre anticipate, conducerea partidului fiind mandatată să utilizeze toate instrumentele democratice care ar putea duce la rezolvarea actualei crize.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Atanasiu: PNL nu este speriat de alegerile anticipate, dar nu se gândeşte să le provoace.
 Vizualizări articol: 445 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Atanasiu: PNL nu este speriat de alegerile anticipate, dar nu se gândeşte să le provoace0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Vită în sos tomat 4 porţii - 80 minute 600g carne de vită600g roşii600g ţelină500ml supă de legume (sau din cub concentrat)25g unt1 linguriţă boia iute± sare, piper Preparaţi supa de legume şi când începe să fiarbă, adăugaţi... Citeşte