Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 16 feb 2008 - Anul XIII, nr. 39 (3720)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Berceanu: Taxa auto nu poate fi încasată pentru autoturismele personale

Radu Berceanu, fost ministru al Transporturilor, a afirmat, ieri, că încasarea taxei de primă înmatriculare de la "autoturismele personale" s-a făcut fără a exista prevedere legală în Codul Fiscal, întrucât cei care ar trebui să plătească sunt deţinătorii de "autoturisme comerciale".

Berceanu a precizat că modificările la legea privind instituirea taxei de primă înmatriculare, adoptată în 2006, a fost modificată printr-o ordonanţă de urgenţă pe care a propus-o el, în decembrie 2006.

"După adoptarea legii, m-am trezit peste mine în birou cu tiriştii şi camionagiii care ameninţau cu blocarea arterelor de circulaţie. Când a fost adoptată acea legea, se adoptase o grilă după care se calculau taxele. Dar pe ei nu i-a interesat decât până la maşinile de teren şi cele puternice, dar nu s-au mai gândit şi la cei cu camioane, care au capacitate de 20.000 de cai putere. Dacă vroiai să-ţi iei un cap-tractor care face 25.000 de euro, mai plăteai taxe de 20.000 de euro. Am făcut un proiect de ordonanţă prin care am propus nişte modificări", a afirmat Berceanu.

El susţine că proiectul care viza modifica Codul Fiscal a fost înaintat către Ministerul Finanţelor care l-a introdus fără a se mai uita pe el.

"În legea prin care a fost instituită taxa de primă înmatriculare scria ceva de genul: «se aplică taxa autovehiculelor, inclusiv cele comerciale, conform grilei». În ordonanţa pe care am propus-o, am venit cu o modificare prin în acea ordonanţă, respectiv: «se aplică taxa autovehiculelor comerciale, conform grilei». Cei de la Ministerul Finanţelor probabil că nu s-au mai uitat şi au luat articolul şi l-au pus în lege", a mai spus Berceanu.

El susţine că în acest moment, în Codul Fiscal nu există prevedere pentru încasarea taxei de la persoanele fizice.

"Mi-a sărit acest lucru în ochi acum câteva zile, când m-am dus într-o emisiune televizată, la care a participat şi domnul Ghişe şi care îmi tot scria că şi eu am semnat pentru legea cu taxa de înmatriculare. El făcea referire de fapt la această ordonanţă OUG nr.110, prin care am propus modificările. După emisiune am luat legea şi am rămas cu gura căscată. Băieţii luaseră cuvânt cu cuvânt ce-am scris eu în ordonanţă şi care făcea referire doar la autoturismele comerciale şi au pus-o în lege, astfel că în actul normativ nu mai apar maşinile personale", a afirmat Berceanu.

El apreciază că persoanele care au plătit taxa de primă înmatriculare îşi pot recupera "foarte uşor" banii pentru că nu există prevedere legală prin care să fie percepută această taxă.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Berceanu: Taxa auto nu poate fi încasată pentru autoturismele personale.
 Vizualizări articol: 738 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Berceanu: Taxa auto nu poate fi încasată pentru autoturismele personale0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Economic national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Vită în sos tomat 4 porţii - 80 minute 600g carne de vită600g roşii600g ţelină500ml supă de legume (sau din cub concentrat)25g unt1 linguriţă boia iute± sare, piper Preparaţi supa de legume şi când începe să fiarbă, adăugaţi... Citeşte