Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 16 feb 2008 - Anul XIII, nr. 39 (3720)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Lucian AVRAMESCU

Lucian AVRAMESCU


Din PSD mai lipseşte DIP

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Mult hulitul PSD îşi strânge rândurile. După câţiva ani de guvernare Băsescu-Tăriceanu, partidul lui Ion Iliescu, concesionat o vreme lui Mircea Geoană, dă semne că se trezeşte din pumni. “Marea curăţenie” operată în partid n-a fost urmată de revigorarea pe care s-a mizat. Au fost doar vagi semnale de presă. Mazilirea greilor Adrian Năstase, Miron Mitrea, Dan Ioan Popescu, pitirea lui Hrebenciuc şi Miki Şpagă, trecerea în plan secund a unor tipi gen Cozmâncă n-a mărit rândurile pesediştilor, dimpotrivă. Procentul mulţumitor, de peste 30 la sută, obţinut la precedentele alegeri s-a pleoştit în sondajele care situau la un moment dat partidul la cote de avarie. S-a vorbit chiar de procentul dureros de 17 la sută. A murit stânga românească sau alegătorii nu se mai regăseau în partidul condus de Mircea Geoană? Aşa-zisul bazin electoral al stângii, numărând săracii României, lumea care n-a reuşit să se adapteze la economia concurenţială, urcă spre trei sferturi din populaţie. Aşa zic pesediştii. De aici trebuie să-şi recolteze simpatizanţii. Ce s-a întâmplat cu aceşti simpatizanţi? Au migrat undeva? Un timp s-a crezut că au migrat spre partiduleţul devenit partid al lui Gigi Becali. Acum PNG a redevenit partiduleţ, iar oierul din Pipera s-a întors la cârlanii lui de pe gazon.

Cine a dat semnalul ieşirii din somn? Fără îndoială, Ion Iliescu. Bunicuţa îşi trăieşte o nouă tinereţe politică, iar unii spun că dacă ar mai avea dreptul constituţional să candideze la preşedinţia României ar fi un adversar de temut pentru actualul locatar de la Cotroceni. O doză însemnată de cofeină a venit de la Adrian Năstase. Fostul preşedinte al partidului, cel care a transformat abil PDSR-ul prin contopirea cu formaţiunea social-democrată de sorginte istorică în PSD, cel care i-a făcut apoi loc în Internaţionala Socialistă a încetat să mai stea pe margine. Cărat luni de zile la DNA, bombardat fără încetare de presă ba pentru o moştenire a nevestei de la o mătuşă, ba pentru casa din Zambaccian, Năstase părea că s-a resemnat. Iată că nu s-a resemnat. El şi-a asumat riscul ca Traian Băsescu să-i mai fabrice o sută de dosare. Năstase încearcă să arate că nu se teme. Candidatura lui la un post de conducere în PSD este creditată de mulţi cu mari şanse de reuşită. Pe de altă parte, Mitrea, un alt greu al formaţiunii, şi-a asumat deja sarcina coordonării campaniilor electorale. Iliescu, Năstase, Mitrea şi în vârf, simbol al înnoirii, Geoană. Din această garnitură mai lipseşte Dan Ioan Popescu, migrat la conservatori ca mână dreaptă a lui Dan Voiculescu. Avem informaţii că partidul din care a plecat şi unde ocupa funcţia de preşedinte al celei mai mari organizaţii, cea de Bucureşti, i-a trimis semnale de revenire. Va reveni DIP-ul? Vom trăi şi vom vedea.

Ţinta PSD este să-l bată pe Traian Băsescu. În această bătălie contra Băsescu şi partidul său prezidenţial, vârf de lance este în momentul de faţă PNL. Va fi în stare PSD, întors la garnitura sa de glorie, să-şi egaleze sau să-şi depăşească performanţele aşa cum se laudă? Un lucru e cert. Nici o formaţiune, nici de dreapta, nici de stânga nu va reuşi singură să formeze viitorul guvern. Mişcările PSD sunt clare. Îşi strânge rândurile. Bunicuţa a dat ordinul împăcării între tabere. Şi bătrânul “edec” este, iată, ascultat. Rămâne de văzut ce cloceşte Băsescu. De acolo pot veni marile surprize.
În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Din PSD mai lipseşte DIP.
 Vizualizări articol: 2587 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.67/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.7 din 3 voturi
Din PSD mai lipseşte DIP3.753

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte editoriale semnate de:
Tiberiu AVRAM
Tiberiu AVRAM
Sandrinio NEAGU
Sandrinio NEAGU
Adrian BOTEZATU
Adrian BOTEZATU
Sorin AVRAM
Sorin AVRAM
Lucian AVRAMESCU
Lucian AVRAMESCU
Ion CRISTOIU
Ion CRISTOIU
Adrian CIOROIANU
Adrian CIOROIANU
Cristian GHINEA
Cristian GHINEA
Alina MUNGIU-PIPPIDI
Alina MUNGIU-PIPPIDI
Robert TURCESCU
Robert TURCESCU
Ioan T. MORAR
Ioan T. MORAR
Dan APOSTOL
Dan APOSTOL
Angela FURTUNĂ
Angela FURTUNĂ
Mircea VASILESCU
Mircea VASILESCU
Alex Leo ŞERBAN
Alex Leo ŞERBAN
Pavel LUCESCU
Pavel LUCESCU
Ion DRĂGUŞANUL
Ion DRĂGUŞANUL

 

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Vită în sos tomat 4 porţii - 80 minute 600g carne de vită600g roşii600g ţelină500ml supă de legume (sau din cub concentrat)25g unt1 linguriţă boia iute± sare, piper Preparaţi supa de legume şi când începe să fiarbă, adăugaţi... Citeşte