Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 16 feb 2008 - Anul XIII, nr. 39 (3720)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Lupescu: Din punct de vedere tehnic, delegările nu pot fi făcute prin tragere la sorţi

Duminică, 17 Februarie 2008 (17:00:40)


Directorul general al FRF, Ionuţ Lupescu, a declarat, duminică, la Sport.ro, că sistemul de delegare a arbitrilor prin tragere la sorţi computerizată este imposibil de aplicat din punct de vedere tehnic şi a menţionat că acest demers are ca scop coruperea arbitrilor tineri promovaţi în ultima vreme.
  "Tragerea la sorţi este interzisă de UEFA. Apoi, există o hotărâre a Comitetului Executiv prin care s-a stabilit, pentru acest campionat, ca delegarea să fie făcută de cineva din administraţie. Trei la mână, există între ligă şi federaţie o convenţie care stipulează acest fapt. Patru la mână, din punct de vedere tehnic nu cred că are cum să se facă tragere la sorţi. Şi asta nu înseamnă oricum că o face computerul, pentru că datele le bagă cineva într-un sistem. Apoi, de multe ori arbitrii se mai îmbolnăvesc sau nu pot pleca de la muncă, sau au o problemă, sau sunt în cupele europene", a spus Lupescu.

Oficialul Federaţiei Române de Fotbal consideră că delegările nu vor putea fi făcute de o persoană care a activat în arbitraj "pentru simplul fapt că toţi au fost mai mult sau mai puţin implicaţi cu conducătorii de cluburi". "Am vrut să facă delegările cineva care nu are nicio treabă cu arbitrajul, exact cum e şi la UEFA. Am căutat un an şi jumătate pe cineva, nu am găsit, mi-am luat-o eu pe cap pentru campionatul acesta, după care încercăm să găsim o persoană neutră", a adăugat Ionuţ Lupescu.

Directorul general al FRF consideră că scopul final al demersului privind revenirea la delegarea prin tragere la sorţi a arbitrilor este "să se ajungă din nou la practici vechi". "Au fost promovaţi câţiva tineri de certă valoare şi cred că se vrea să se ajungă din nou la practici vechi, să fie implicaţi aceşti copii în «morişcă», aşa cum a fost înainte. Federaţia se va opune vehement", a punctat Lupescu, care a subliniat că prin propunerea făcută în privinţa schimbării sistemului de delegare a arbitrilor preşedintele LPF, Dumitru Dragomir, încalcă hotărârea Comitetului Executiv al FRF.

Preşedintele Ligii Profesioniste de Fotbal, Dumitru Dragomir, doreşte ca în ultima parte a campionatului delegările arbitrilor la meciurile din Liga I să fie făcute prin tragere la sorţi şi nu ca până acum, când acestea erau efectuate de directorul general al FRF. Unele cluburi, precum Steaua şi Rapid, şi-au făcut deja publică susţinerea pentru schimbarea modalităţii de delegare a arbitrilor cu tragerea la sorţi.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Lupescu: Din punct de vedere tehnic, delegările nu pot fi făcute prin tragere la sorţi .
 Vizualizări articol: 536 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Lupescu: Din punct de vedere tehnic, delegările nu pot fi făcute prin tragere la sorţi0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Vită în sos tomat 4 porţii - 80 minute 600g carne de vită600g roşii600g ţelină500ml supă de legume (sau din cub concentrat)25g unt1 linguriţă boia iute± sare, piper Preparaţi supa de legume şi când începe să fiarbă, adăugaţi... Citeşte