Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 16 feb 2008 - Anul XIII, nr. 39 (3720)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Atanasiu: După scandalul de la MJ, România va fi studiu de caz pentru juriştii mondiali

Duminică, 17 Februarie 2008 (18:00:02)


Vicepreşedintele PNL Teodor Atanasiu a declarat, duminică, într-o conferinţă de presă, la Alba Iulia, că după scandalul privind numirea noului ministru al Justiţiei, România va deveni studiu de caz pentru juriştii mondiali, transmite corespondentul MEDIAFAX.
  "Nimeni nu se aştepta ca şeful statului să frâneze dezvoltarea României, să aducă prejudicii cetăţeanului român blocând activitatea guvernamentală. Probabil după precedentul Traian Băsescu - statul România, legislaţiile europene şi mondiale vor avea de suferit pentru că vor trebui să găsească formule clare la ceea ce se întâmplă", a spus Atanasiu.

El a adăugat că nici legislaţia română, nici legislaţia europeană şi nici legislaţia unui stat democratic nu prevede ce se întâmplă când preşedintele nu doreşte să respecte principiul care a stat la baza legiuitorului când a făcut legea, iar preşedintelui având imunitate pe perioada desfăşurării mandatului nu i se poate întâmpla nimic.

"Legiuitorii s-au gândit că în fruntea unor state democratice ajung nişte oameni cu scaun la cap care sunt garanţii democraţiei în acel stat şi care vor face tot ce trebuie ca lucrurile să meargă bine şi nu să le frâneze şi să le blocheze activitatea Guvernului. Niciodată legiuitorul nu s-a gândit că poate să ajungă altfel de oameni în fruntea unui stat democratic şi să găsească toate formulele prin care să blocheze o activitate guvernamentală", a mai spus Atanasiu.

Vicepreşedintele PNL a adăugat că a rămas stupefiat când a văzut că şi Curtea Constituţională "se comportă balcanic" în România. El a precizat că deciziile date recent de Curtea Constituţională privind numirea noului ministru al Justiţiei demonstrează că "suntem într-un ridicol fără precedent şi creăm materie de caz pentru juriştii mondiali".

"O să fie studiu de caz România şi legislaţia română, dar şi comportamentul politicienilor şi magistraţilor români în opere de doctorat în magistratură. Suntem din nou originali, dar nu original deştept, ci original să ne facem de râs", a adăugat Teodor Atanasiu.

Liderul liberal a afirmat că nu mai aşteaptă la nimic de la Traian Băsescu, nici să semneze, nici să nu semneze decretul de numire al noului Ministru al Justiţiei, spunând că, din punctul său de vedere, acest scandalul se va rezolva doar prin plecarea lui Traian Băsescu de la Preşedinţia României.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Atanasiu: După scandalul de la MJ, România va fi studiu de caz pentru juriştii mondiali .
 Vizualizări articol: 498 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Atanasiu: După scandalul de la MJ, România va fi studiu de caz pentru juriştii mondiali0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Vită în sos tomat 4 porţii - 80 minute 600g carne de vită600g roşii600g ţelină500ml supă de legume (sau din cub concentrat)25g unt1 linguriţă boia iute± sare, piper Preparaţi supa de legume şi când începe să fiarbă, adăugaţi... Citeşte