Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 16 feb 2008 - Anul XIII, nr. 39 (3720)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9754 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6739 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Info economic

15 aprilie, termenul depunerii declaraţiei privind impozitul pe profit pentru bănci

Băncile trebuie să transmită declaraţia anuală privind impozitul pe profit pentru anul trecut şi să plătească sumele respective până la 15 aprilie, iar firmele care au definitivat situaţiile financiare aferente anului 2007 trebuiau să depună formularul şi să achite impozitul până vineri, 15 februarie.

"La data de 15 aprilie inclusiv au obligaţia de depunere a declaraţiei anuale de impozit pe profit (cod 101) şi de plată a acestuia aferent anului fiscal 2007 contribuabilii care nu au definitivat anul financiar până la 15 februarie, precum şi societăţile bancare comerciale", se arată într-un comunicat al Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală (ANAF).

 

Leul s-a apreciat uşor faţă de euro

Moneda naţională s-a apreciat uşor în ultima şedinţă a săptămânii, în raport cu euro, evoluţie similară cu cea a celorlalte valute din regiune, mai puţin forintul.

La închiderea zilei, un euro era cotat la 3,6450-3,6470 lei, după ce ultimele tranzacţii din ziua anterioară s-au realizat la 3,6410-3,6460 lei/euro.

Minimul zilei a fost atins la 3,6375 lei/euro, iar maximul a urcat la 3,6680 lei/euro, în prima parte a şedinţei.

Banca Naţională a României (BNR) a anunţat ieri un curs de referinţă de 3,6388 lei/euro, în coborâre cu 0,48 bani faţă de ziua precedentă, după ce, în prima parte a şedinţei interbancare, cursul a urcat la 3,6500 lei/euro. Dolarul a fost cotat la 2,4788 lei, faţă de 2,4921 lei în ziua anterioară.

 

Subvenţii pentru resurse alternative de energie

România ar putea acorda subvenţii consumatorilor de energie care investesc în resurse alternative, precum panourile solare sau turbinele eoliene, după exemplul altor state europene, a declarat, ieri, preşedintele Agenţiei Române pentru Conservarea Energiei (ARCE), Tudor Constantinescu.

Ministerul Economiei şi ARCE coordonează un studiu, finanţat din fonduri PHARE şi derulat de o firmă daneză de audit, care are ca scop găsirea unor măsuri fiscale pentru sprijinirea proiectelor de eficienţă în domeniul energiei.

"Un exemplu de astfel de măsură ar fi subvenţiile acordate de unele state europene pentru consumatorii care doresc să folosească panouri solare. În România, ţinând cont de puterea scăzută de cumpărare şi nivelul redus de informare a populaţiei pe tema eficientizării consumului de energie, astfel de subvenţii ar duce la stimularea industriei în sectorul resurselor energetice alternative", a afirmat Constantinescu într-o întâlnire cu reprezentanţii presei.
În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Info economic.
 Vizualizări articol: 3546 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Info economic0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Economic national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Vită în sos tomat 4 porţii - 80 minute 600g carne de vită600g roşii600g ţelină500ml supă de legume (sau din cub concentrat)25g unt1 linguriţă boia iute± sare, piper Preparaţi supa de legume şi când începe să fiarbă, adăugaţi... Citeşte