Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 14 ian 2008 - Anul XIII, nr. 10 (3691)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6712 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

PSD consideră că nu există posibilitatea implicării Parlamentului în numirea lui Nicolai la Justiţie

Luni, 14 Ianuarie 2008 (14:30:59)

Vicepreşedintele PSD, Cristian Diaconescu, a declarat, luni, că, din punctul de vedere al formaţiunii pe care o reprezintă, nu există nici o posibilitate de implicare a Parlamentului în legătură cu numirea Noricăi Nicolai în funcţia de ministru al Justiţiei.
  Diaconescu a precizat că implicarea Parlamentului în numirea Noricăi Nicolai nu ar fi constituţională, această situaţie fiind reclamată, potrivit Constituţiei, doar în cazul restructurării Guvernului sau al schimbării configuraţiei politice a Executivului.

„Faptul că premierul şi preşedintele nu sunt capabili să aibă un minim dialog şi să convină asupra criteriilor de numire a unui şef din administraţia centrală nu reprezintă nici din punct de vedere constituţional, nici moral sau politic, un argument prin care să se solicite implicarea Parlamentului”, a apreciat Diaconescu.

El a arătat că tot ce se întâmplă în acest moment în România, legat de refuzul numirii Noricăi Nicolai în funcţia de ministru, generază costuri importante de imagine în plan extern şi de credibilitate în plan intern.

Preşedintele Traian Băsescu şi premierul Călin Popescu Tăriceanu s-au întâlnit, sâmbătă după-amiază, însă conţinutul discuţiei dintre cei doi nu a fost făcut public.

Vicepreşedintele PNL Norica Nicolai a anunţat, vineri seară, că nu renunţă la nominalizarea pentru funcţia de ministru al Justiţiei şi l-a acuzat pe preşedintele Traian Băsescu de comportament nedemn pentru un bărbat şi abuziv pentru un şef de stat. Surse politice au declarat însă pentru MEDIAFAX că premierul Tăriceanu îşi menţine şi după discuţia cu preşedintele Băsescu decizia nominalizării Noricăi Nicolai pentru funcţia de ministru al Justiţiei, şeful Guvernului transmiţându-i această poziţie şi senatorului PNL.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, vineri, că nu o va numi niciodată pe Norica Nicolai în funcţia de ministru al Justiţiei, precizând însă că dacă nominalizarea va fi trecută prin Parlament, iar Legislativul este de acord, va fi nevoit să semneze decretul de numire.

Anterior acestei declaraţii, Preşedinţia a dat publicităţii un comunicat conform căruia şeful statului susţine că Norica Nicolai nu îndeplineşte criteriile legale pentru funcţia de ministru al Justiţiei, invocând fapte din activitatea sa de procuror, pe care el le-a analizat după ce a solicitat în scris Parchetului ICCJ să-i pună la dispoziţie mapa profesională a acesteia.

Liderul PDL, Emil Boc, a declarat, luni, că a vorbit cu şeful statului, dar nu cunoaşte conţinutul discuţiilor dintre acesta şi premierul Tăriceanu, pe cazul Norica Nicolai, însă bănuieşte că s-au păstrat cele trei soluţii: o altă nominalizare, sesizarea Curţii Constituţionale sau votul Parlamentului

Întrebat la finalul şedinţei Biroului Permanent Naţional al partidului dacă ştie conţinutul discuţiilor din cadrul întâlnirii şefului statului cu premierul Călin Popescu Tăriceanu, liderul PDL, Emil Boc, a declarat că nu cunoaşte conţinutul acestei discuţii.

"Am vorbit (cu preşedintele Traian Băsescu - n.r.), dar nu l-am întrebat eu despre acest aspect, tocmai respectând ceea ce au convenit amândoi, şi anume să nu facă declaraţii publice, şi am respectat această decizie. Curiozitatea are şi ea o limită. Acolo unde sunt declaraţii publice făcute, evident că trebuie respectat acest punct de vedere", a declarat Boc.

El a adăugat că bănuieşte care ar fi fost concluzia discuţiilor dintre preşedinte şi premier, şi anume că "s-a păstrat cadrul discuţiilor, cu soluţiile intuite ca posibile, respectiv o altă nominalizare pentru postul de ministru al Justiţiei, sesizarea Curţii Constituţionale sau un vot în Parlament, pe o nouă formulă a Executivului, remaniată".

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului PSD consideră că nu există posibilitatea implicării Parlamentului în numirea lui Nicolai la Justiţie .
 Vizualizări articol: 501 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
PSD consideră că nu există posibilitatea implicării Parlamentului în numirea lui Nicolai la Justiţie0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Porumb prajit cu ardei gras 6-8 portii 45 minute6-8 ştiuleţi de porumb1 lingură ulei de măsline2 ardei graşi roşii2 ardei graşi galbeni SOSUL:1/2 linguriţă coajă rasă de lămâie2 linguri suc de lămâie3 linguri oţet de mere1 linguriţă boia dulce de ardei1... Citeşte