Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 14 ian 2008 - Anul XIII, nr. 10 (3691)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Cei care refuză controlul medical în programul de evaluare a sănătăţii, scoşi din acţiunile similare

Luni, 14 Ianuarie 2008 (15:15:51)


Persoanele care refuză controlul medical în cadrul programului naţional de evaluare a stării de sănătate pierd dreptul de a participa gratuit la alte acţiuni de acest fel, organizate de Ministerul Sănătăţii, a anunţat, luni, Rodica Tănăsescu, de la Asociaţia Medicilor de Familie.
  "Oamenii trebuie să ştie că acest program este bun, mai ales pentru că analizele făcute scot în evidenţă riscul de a face o anumită boală. Astfel, oameni care se ştiau sănătoşi au aflat că prezintă risc de diabet zaharat, de hipertensiune arterială, cancer şi alte boli. Au fost identificaţi mulţi copii cu risc de obezitate sau diabet şi tineri cu hipertensiune arterială'', a mai spus preşedintele Asociaţiei Medicilor de Familie Bucureşti-Ilfov.

Descoperirea timpurie a acestor maladii înseamnă, pentru început, o cheltuială suplimentară a Ministerului Sănătăţii, dar un câştig pentru cei care au identificat o anumită boală într-un stadiu incipient, a precizat Tănăsescu.

Persoanele care nu au fost la control în luna în care s-au născut pot merge şi după aceea.

Tănăsescu a precizat că unul din viciile acestui program vizează faptul că nu au primit taloane copiii. Dar, oricum, aceştia sunt evaluaţi continuu, a completat medicul.

"În trimestrul IV, media prezentărilor la cabinetul medicilor de familie pentru evaluarea sănătăţii a fost de 25-30 la sută din totalul celor care născuţi în decembrie, dar această situaţie este normală în contextul sărbătorilor de iarnă, când au fost două săptămâni de concediu'', a mai spus Tănăsescu.

În opinia preşedintelui AMF Bucureşti-Ilfov, dacă 70 la sută dintre români ar merge la controlul medical în cadrul programului, ar fi un rezultat bun.

''Trebuie spus că MSP va avea şi alte programe de evaluare a sănătăţii, printre care privind riscul de cancer de col uterin sau de sân. Cei care nu au au venit la evaluarea naţională nu vor putea beneficia de alte programe, întrucât nu au fost cuprinşi în baza naţională de date", a adăugat Tănăsescu.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Cei care refuză controlul medical în programul de evaluare a sănătăţii, scoşi din acţiunile similare.
 Vizualizări articol: 521 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Cei care refuză controlul medical în programul de evaluare a sănătăţii, scoşi din acţiunile similare0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Program bolnav trimis de
(14 ian 2008, 16:59:53
Drumul catre iad e presarat de bune intentii.Putem afirma intr-un fel ca acei care refuza sa-si faca aceste analize gratuite merita sa fie exclusi de la anumite programe. Bine, dar ce se intimpla cu acei care in urma analizelor au fost depistati cu o boala grava?Logic, pentru linistea sa orice om responsabil repeta analizele, extinse, pentru maladia depistata.Drumuri, griji, bani, stres. Analizele mai largi si detaliate indica faptul ca bala depistata initial NU EXISTA, de fapt, ca primele analize au fost eronate.Romanul, ca romanulnerducuros ca e sanatos,e multumit.

Dincolo de toate astea, apar intrebari:

Ce se intimpla daca la nivel national un mare procent de oameni e descoperit cu maladii care de fapt nu exista?

Cine poarta responsabilitatea in astfel de cazuri?

Care e eficienta unui astfel de program?

Ce se intimpla cu sarmanii oameni care nu-si repeta analizele ,iau anumite medicamente prescrise, sau mai rau se imbolnavesc prin auto

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Porumb prajit cu ardei gras 6-8 portii 45 minute6-8 ştiuleţi de porumb1 lingură ulei de măsline2 ardei graşi roşii2 ardei graşi galbeni SOSUL:1/2 linguriţă coajă rasă de lămâie2 linguri suc de lămâie3 linguri oţet de mere1 linguriţă boia dulce de ardei1... Citeşte