Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 29 oct 2007 - Anul XII, nr. 254 (3629)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9756 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6134 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Instanţa a respins cererea lui CV Tudor ca Guvernul să fie parte în procesul său cu Preşedinţia

Luni, 29 Octombrie 2007 (16:07:30)
"

Curtea de Apel Bucureşti a respins cererea lui Corneliu Vadim Tudor de a introducere a Guvernului, ca parte, în procesul în care liderul PRM l-a dat în judecată pe preşedintele Traian Băsescu, după ce acesta i-a retras decoraţia "Steaua României".

La termenul de luni, avocatul Corneliu Vadim Tudor, senatorul PRM Verginia Verdinaş, a solicitat instanţei introducerea în cauză a Guvernului României, respectiv a premierului Călin Popescu Tăriceanu, în calitate de autoritate care a contrasemnat decretul de retragere a Ordinului Naţional "Steaua României".

Procesul va continua în 26 noiembrie.

După intentarea procesului, în 29 iunie, Curtea de Apel Bucureşti a dispus suspendarea decretului prin care Preşedinţia a decis retragerea Ordinului Naţional "Steaua României în grad de Cavaler" liderului PRM, senatorul Corneliu Vadim Tudor. Suspendarea ordinului este valabilă până la pronunţarea instanţei de fond în privinţa acţiunii în anulare a decretului preşedintelui Traian Băsescu.

La începutul lunii iunie, preşedintele PRM Corneliu Vadim Tudor anunţa că îl dă în judecată pe Traian Băsescu pentru" o suită de abuzuri" făcute de acesta prin faptul că i-a retras liderului PRM decoraţia "Steaua României", care îi fusese acordată de fostul şef al statului, Ion Iliescu.

Vadim Tudor a spus că avocaţii săi, în frunte cu Verginia Vedinaş - senator PRM şi profesoară universitară de Drept - au studiat tot setul de documente pornind de la "denunţul calomnios" făcut de Gabriel Liiceanu, Andrei Oişteanu, Radu Filipescu, Mircea Dinescu, Doinea Cornea şi Stelian Tănase, până la faptul că i se impută comportamentul de la şedinţa Parlamentului din 18 decembrie 2006, în care Traian Băsescu a condamnat regimul comunist.

CV Tudor crede că deciziile lui Traian Băsescu sunt lovite de nulitate, pentru că, potrivit Constituţiei şi regulamentelor Camerei Deputaţilor şi Senatului, "manifestările sub cupola Parlamentului beneficiază de imunitate".

Cu o săptămână în urmă de această declaraţie, preşedintele Traian Băsescu semna Decretul privind retragerea Ordinului Naţional "Steaua României" în grad de Cavaler liderului PRM, senatorul Corneliu Vadim Tudor. Acesta primise decoraţia printr-un decret emis în 10 decembrie 2004.

Consiliul de Onoare al Ordinului Naţional "Steaua României" i-a cerut, în 15 martie, lui C.V. Tudor ca, în termen de 15 zile, să prezinte scuze celorlalţi deţinători ai ordinului "pentru comportamentul nedemn" care a culminat cu cel din şedinţa Parlamentului în care şeful statului a condamnat comunismul.

La începutul lunii februarie, Mircea Dinescu, Radu Filipescu, Gabriel Liiceanu, Andrei Oişteanu şi Stelian Tănase - primul Comandor, ultimul Ofiţer, iar ceilalţi trei Cavaleri ai Ordinului Naţional "Steaua României" au cerut Consiliului să analizeze propunerea de a-i retrage decoraţia lui Corneliu Vadim Tudor.

"
În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Instanţa a respins cererea lui CV Tudor ca Guvernul să fie parte în procesul său cu Preşedinţia.
 Vizualizări articol: 422 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Instanţa a respins cererea lui CV Tudor ca Guvernul să fie parte în procesul său cu Preşedinţia0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei