Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 11 mar 2024 - Anul XXIX, nr. 58 (8587)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9756 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6134 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Medicii din sindicatul Solidaritatea Sanitară amenință că nu mai fac gărzi dacă nu obțin majorarea salariilor cu 30 la sută

Luni, 11 Martie 2024 (17:40:14)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Sindicatul Solidaritatea Sanitară, din care fac parte 130 de medici din Spitalul Clinic de Urgență „Sfântul Ioan cel Nou” din Suceava, protestează față de ordonanța de urgență privind unele creșteri salariale în sănătate adoptată recent de guvern, considerând că prin aceasta „se creează o serie de noi inechități salariale și se adâncesc câteva dintre cele pre-existente”. Președintele sindicatului Solidaritatea Sanitară Suceava, dr. Andrei Cristof, a declarat că la nivelui Spitalului Clinic de Urgență „Sfântul Ioan cel Nou” din Suceava forma de protest la care vor recurge medicii sindicaliști va fi rezilierea contractelor de gărzi, dacă nu se va ajunge la un acord cu guvernul.

Dr. Cristof a afirmat că protestatarii solicită majorarea veniturilor salariale cu cel puțin 30%, respectiv indexarea veniturilor salariale în funcție de inflație și asigurarea unei creșteri reale a veniturilor salariale (creșterea puterii de cumpărare a salariilor) ale angajaților din sănătate, precum și plata unei recompense corecte pentru asumarea unor riscuri prin lucrul în condiții de muncă deosebit de periculoase, vătămătoare, grele, deosebite etc., pentru sacrificiul personal și al vieții de familie pe care-l fac lucrând în ture și în zilele libere/de sărbători legale. Totodată, medicii solicită ca orele de gardă să le fie recunoscute ca vechime în muncă.

Liderul sindical a declarat că în spital sunt medici care fac 8-9 gărzi într-o lună și i-a amintit pe colegii săi de la Neurochirurgie, Chirurgie generală sau Obstetrică-Ginecologie. De asemenea, dr. Cristof a declarat că o gardă de 16 ore la Terapie Intensivă este plătită mai puțin decât o tură normală de 7 ore, ceea ce consideră a fi complet anormal.

În ceea ce privește veniturile salariale actuale, președintele sindicatului Solidaritatea Sanitară a afirmat că un medic specialist sau primar neurochirurg care face 7-8 gărzi lunar are un venit salarial net de circa 12.000 de lei, iar un medic specialist sau primar de la Terapie Intensivă cu 8 gărzi pe lună are un venit lunar net de 17.000-18.000 de lei, asta în condițiile în care la ATI sunt printre cele mai mari sporuri. Dr. Cristof apreciază că veniturile sunt insuficiente în raport cu volumul de muncă prestată, nivelul de pregătire, sacrificiile personale și nivelul de salarizare din alte țări europene.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Medicii din sindicatul Solidaritatea Sanitară amenință că nu mai fac gărzi dacă nu obțin majorarea salariilor cu 30 la sută.
 Vizualizări articol: 476 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Medicii din sindicatul Solidaritatea Sanitară amenință că nu mai fac gărzi dacă nu obțin majorarea salariilor cu 30 la sută0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei