Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 22 feb 2024 - Anul XXIX, nr. 43 (8572)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9756 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6134 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Pedeapsa finală stabilită de judecători pentru primul șofer beat autor de accident mortal după înăsprirea legii

Joi, 22 Februarie 2024 (14:27:21)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Un sucevean care a provocat un accident mortal pe fondul consumului de alcool, la câteva zile după schimbarea legislației privind autorii de ucideri din culpă cu circumstanțe agravante, în sensul că aceștia nu mai pot primi decât pedepse cu executare, în penitenciar, a fost condamnat definitiv de magistrații de la Curtea de Apel Suceava la pedeapsa rezultantă de 3 ani și 2 luni de închisoare, în regim de detenție.

Inculpatul, Ioan Aciobăniței, a fost judecat pentru comiterea infracțiunilor de ucidere din culpă și conducere sub influența alcoolului și a beneficiat în apel de o ușoară reducere a pedepselor. La Judecătoria Suceava, prima instanță, bărbatul fusese condamnat la 3 ani și 8 luni de detenție.  

 

·        Multă inconștiență și ghinion pentru pasagerul din mașină

 

Pe 9 iulie 2023, într-o zi de duminică, seara, Ioan Aciobăniței, în vârstă de 35 de ani, din Poiana Stampei, a ignorat faptul că a consumat băuturi alcoolice și s-a urcat la volanul propriei mașini, un VW Transporter.

În jurul orei 20.00, pe drumul comunal 85E, care leagă Dornișoara de Poiana Stampei, șoferul nu a mai putut stăpâni mașina, care s-a răsturnat.

Pasagerul din autoutilitară, un bărbat de 45 de ani, a murit aproape pe loc, iar la fața locului, prin intermediul serviciului unic de urgență 112, au fost chemate poliția și ambulanța. Echipajul medical nu a mai putut face decât să constate decesul bărbatului.

Inițial, șoferul, care era beat turtă, a încercat să dea vina pe mort, indicând că acesta ar fi condus mașina. În urma cercetărilor, polițiștii de la Vatra Dornei au stabilit care a fost realitatea și l-au pus sub acuzare pe vinovat, care a recunoscut și el situația reală.

Din cercetările polițiștilor de la Vatra Dornei a rezultat că șoferul băut, care circula din direcția satului Dornișoara către satul Poiana Stampei, a pierdut controlul asupra direcției de deplasare, autoutilitara răsturnându-se pe partea dreaptă a acesteia, pe carosabil. Pasagerul din dreapta, lângă portieră, a resimțit în plin șocul și nu a supraviețuit.

Etilotestul a indicat în cazul bărbatului de la volan concentrația de 1,42 mg/l alcool pur în aerul expirat. Acesta a fost condus la Spitalul municipal Vatra Dornei, unde i s-au recoltat două probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

Probele de sânge au indicat ulterior o alcoolemie în sânge în jur de 2,5 la mie, ambele probe.

Alcoolemie foarte mare așadar.

Bărbatul a fost arestat imediat după producerea accidentului, executând mai bine de 7 luni de detenție.  

 

  • O înăsprire a legii care trebuia pusă în practică de mai multă vreme

 

După cum am mai arătat în Monitorul de Suceava, pe 7 iulie 2023 a fost promulgată legea prin care cei care comit un accident soldat cu pierderi de vieți în timp ce se află sub influența alcoolului, a drogurilor sau fără a deține permis de conducere vor fi condamnați doar la închisoare cu executare.

Prin lege, în aceste cazuri nu mai este posibilă suspendarea pedepsei închisorii.  

Cazul de la Poiana Stampei este primul din județul Suceava care a intrat sub incidența noii legi, care stipulează clar închisoarea cu executare pentru șoferii care provoacă accidente mortale băuți, drogați sau fără permis de conducere.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Pedeapsa finală stabilită de judecători pentru primul șofer beat autor de accident mortal după înăsprirea legii.
 Vizualizări articol: 1084 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Pedeapsa finală stabilită de judecători pentru primul șofer beat autor de accident mortal după înăsprirea legii5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei