Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 22 feb 2024 - Anul XXIX, nr. 43 (8572)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,596 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Executoare judecătorească, acuzată că și-a însușit peste 200.000 de lei din vânzarea unui imobil

Joi, 22 Februarie 2024 (18:13:52)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

O executoare judecătorească din Suceava este acuzată că și-a însușit peste 200.000 de lei, bani obținuți din vânzarea unui imobil și pe care trebuia să-i remită creditorilor. Elisabeta Manoliu a fost trimisă recent în judecată de procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Suceava pentru două infracțiuni: ”abuz în serviciu” și ”delapidare”. Imediat după ce s-a aflat de potlogăriile pe care le-a comis, Elisabeta Manoliu a fost băgată în Comisia de Disciplină a Camerei Executorilor Judecătorești Suceava. După ce a fost sancționată disciplinar a ieșit din profesie, iar acum nu mai are calitatea de executor judecătoresc. Totuși, la vremea comiterii faptelor era executor judecătoresc, numai că în loc să aplice legea a ales să o încalce.

Potrivit procurorilor, infracțiunea de „abuz în serviciu" constă în aceea că, în calitate de executor judecătoresc, ”şi-a îndeplinit defectuos atribuţiile de serviciu în legătură cu distribuirea sumelor rezultând din executarea silită, fapt ce a cauzat o vătămare drepturilor şi intereselor legitime şi o pagubă patrimoniului creditorului”.

În ceea ce privește infracțiunea de „delapidare", anchetatorii spun că Elisabeta Manoliu a primit în contul de consemnare al Biroului Executorului Judecătoresc suma de 211.000 de lei rezultată din vânzarea la licitaţie publică a imobilului aparţinând unui număr de trei creditori, bani pe care i-a oprit pentru ea.

Procurorii au mai făcut precizarea că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale, trimiterea rechizitoriului la instanţă, spre judecare, situaţie care nu poate in niciun fel să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Executoare judecătorească, acuzată că și-a însușit peste 200.000 de lei din vânzarea unui imobil.
 Vizualizări articol: 2822 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Executoare judecătorească, acuzată că și-a însușit peste 200.000 de lei din vânzarea unui imobil5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei