Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 22 feb 2024 - Anul XXIX, nr. 43 (8572)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Doru POPOVICI

Doru POPOVICI


Se îngroașă lotul olimpic!

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Calificarea echipei naționale de polo pe apă a României la Jocurile Olimpice de la Paris, din vara care se apropie, a urcat numărul sportivilor romani calificați la Olimpiadăla 73, ceea ce nu este un număr tocmai neglijabil. Dar ceea ce e cu adevărat important e că avem șanse reale la medalii (sigur că ne dorim ca toate să fie de aur, ceea ce însă e greu de realizat), mai ales în cele din apă și de deasupra ei, adică și caiac canoe plus canotaj, și înot plus sărituri de la trambulină!. Nu știu cum stăm la haltere, iar atletismul poate și el să ne aducă, mai degrabă printr-un miracol, vreo medalie neașteptată. Vorbeam însă la început despre calificarea, tot miraculoasă, a naționalei de polo, în urma recent încheiatului Campionat Mondial, unde, ca și la handbal, am avut niște starturi de meciuri nemaipomenite... urmate, cu regularitate, de câte un mare fâssss! Așa că am ratat obiectivul anunțat, chiar calificarea la Olimpiadă. Numai că exact pe finalul campionatului, Africa de Sud și-a anunțat retragerea de la JO, astfel căpe locul eliberat, habar n-am cum și de ce, s-a anunțat promovarea României! Să fie primit!... mai ales că până acum 12 ani, echipa de polo era singura noastră reprezentantăla acest nivel în sporturile de echipă. Am auzit-o și pe Simona Halep vorbind despre speranța de a-și vedea pedeapsa redusă și, în consecință, despre participarea ei la Jocurile Olimpice. Aici s-ar putea să apară o problemă, întrucât dincolo de sentimentele de dragoste amestecatăcu compasiune pentru ce i s-a întâmplat Simonei, de trimis la JO este logic să trimiți sportivii cei mai pregătiți, că doar reprezintă România, nu minoritatea aromână, nici pe cea a năpăstuiților de soartă. Situație în care s-ar putea ca Sorana Cîrstea, aflată și în formă maximă a carierei, dar și la o vârstă chiar mai mare decât a Simonei Halep,să revendice pe bună dreptate locul în delegația României. Zău că mă tem de ce-ar putea ieși din acest ipotetic conflict. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Se îngroașă lotul olimpic!.
 Vizualizări articol: 614 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Se îngroașă lotul olimpic!5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte articole semnate de:
Doru POPOVICI
Doru POPOVICI
Gabriel MANTA
Gabriel MANTA

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei