Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 22 feb 2024 - Anul XXIX, nr. 43 (8572)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,596 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Noua formă de ajutor

Peste 9.000 de beneficiari de venit minim de incluziune, ajutorul care înlocuiește venitul minim garantat

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Agenția Județeană pentru Plăți și Inspecție Socială (AJPIS) Suceava a anunțat că a efectuat primele plăți ale venitului minim de incluziune către 9.403 beneficiari din județul Suceava (familii și persoane singure). Este vorba de beneficiarii înregistrați în luna ianuarie 2024 în baza de date a agenției.

Suma totală plătită de către AJPIS Suceava celor 9.403 beneficiari de venit minim de incluziune în această lună a fost de 6.682.696 de lei.

Este prima plată a acestui nou tip de ajutor care înlocuiește venitul minim garantat și alocația pentru susținerea familiei. 

Instituția a transmis și calendarul plăților în luna februarie pentru persoanele care beneficiază de VMI (venit minim de incluziune).

Pe data de 20 februarie s-au alimentat conturile pentru beneficiarii care au optat pentru încasarea VMI pe card.

În ultima decadă a lunii (între 22 și 29 februarie) se asigură plata prin mandat poștal conform convenției încheiate cu Poșta Română, pentru beneficiarii care au optat pentru încasarea VMI prin mandat poștal.

Venitul Minim de Incluziune (VMI) reprezintă un program unic de asistență socială, creat pentru a ajuta persoanele și familiile vulnerabile să depășească obstacolele financiare pe care le întâmpină și să-și îmbunătățească viața.

Acesta este un beneficiu prevăzut în Legea nr. 196/2016 privind venitul minim de incluziune și are două componente: sprijin pentru incluziune, respectiv sprijin pentru familiile cu copii.

Venitul Minim de Incluziune a intrat în vigoare începând cu data de 1 ianuarie 2024.

În altă odine de idei, Agenția Județeană pentru Plăți și Inspecție Socială Suceava a mai anunțat și plata alocațiilor de stat pentru copii, la valorile indexate în 2024.

Noile cuantumuri în vigoare de la data de 1 ianuarie 2024 sunt următoarele: 719 lei pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 0-2 ani, sau cu vârsta cuprinsă între 2-18 ani în cazul copiilor cu handicap (o creştere de la suma de 631 lei); 292 lei pentru copiii fără handicap cu vârsta cuprinsă între 2-18 ani, precum și pentru tinerii peste 18 ani care urmează învățământul liceal sau profesional (o creștere de la  suma de 256 lei).

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Peste 9.000 de beneficiari de venit minim de incluziune, ajutorul care înlocuiește venitul minim garantat.
 Vizualizări articol: 972 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Peste 9.000 de beneficiari de venit minim de incluziune, ajutorul care înlocuiește venitul minim garantat0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei