Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 29 ian 2024 - Anul XXIX, nr. 22 (8551)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9756 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6134 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Tânără de 20 de ani care s-a înjunghiat în inimă, salvată printr-un uriaș efort de echipă al medicilor de la Spitalul Clinic din Suceava

Luni, 29 Ianuarie 2024 (14:06:15)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

O tânără dintr-o localitate din apropierea Sucevei, în vârstă de 20 de ani, care a încercat să se sinucidă cu un cuțit în inimă, a fost salvată de medicii de la Spitalul Clinic de Urgență „Sfântul Ioan cel Nou” din Suceava, printr-un uriaș efort de echipă. Conform purtătorului de cuvânt al spitalului, dr. Dan Teodorovici, tânăra a fost adusă cu ambulanța la Unitatea de Primiri Urgențe în data de 26 ianuarie a.c., cu o plagă înjunghiată pe care și-a provocat-o cu un cuțit în zona pieptului. „Pacienta, deși conștientă, era instabilă hemodinamic, în șoc hemoragic”, a declarat dr. Teodorovici.

În urma investigațiilor efectuate în UPU s-au constatat leziuni la nivelul plămânului și a membranei care învelește inima, care au condus la acumularea de aer și sânge în cavitatea pleurală (hemopneumotorax) și în pericard (hemopneumopericard). „După stabilizarea temporară începută de echipajul SAJ și continuată în UPU, pacienta a fost dusă direct în sala de operație de la Chirurgie, unde s-a reușit identificarea și oprirea rapidă a sursei sângerării - artera toracică internă, și apoi rezolvarea celorlalte leziuni”, a arătat dr. Teodorovici. Intervenția a durat aproximativ două ore, iar evoluția stării de sănătate a pacientei este favorabilă. Echipa operatorie a fost formată din medicii chirurgi dr. Daniel Gavril, dr. Bianca Voroniuc, medic ATI dr. Dănuț Barbunc, asistentele de la Blocul operator Mirela Andreica și Mihaela Sauciuc. Chirurgul Daniel Gavril a precizat că deoarece a fost vorba despre o urgență chirugicală cu iminență de deces, „pacienta a fost admisă direct în sala de operație intervenindu-se prompt și identificându-se leziunile amenințătoare de viață”. „O întârziere a intervenției ar fi determinat decesul pacientei", a declarat dr. Gavril.

Purtătorul de cuvânt al spitalului a subliniat că, și de această dată, „colaborarea exemplară” între  medici de diverse specialități, respectiv radiolog, urgentist, chirurgi, anestezist, „a făcut posibilă salvarea unei vieți”.

Purtătorul de cuvânt al Serviciului de Ambulanță Județean Suceava, dr. Adriana Morari, a declarat că, în urma unei dispute cu soțul, tânăra s-a înțepat în piept cu un cuțit. „A sângerat mult, s-au hotărât mai târziu să meargă la spital”, a spus dr. Morari. Rudele au povestit echipajului de la Ambulanță că tânăra a stat acasă circa trei ore. După ce a sunat la 112, familia a plecat cu tânăra, cu mașina personală, în întâmpinarea ambulanței. La momentul preluării, pacienta avea tensiune mică, dar era conștientă și, sub medicație, „și-a mai revenit și a ajuns stabilă la spital”, însă din cauza sângerării abundente „s-a ridicat suspiciunea unor leziuni importante”, confirmate ulterior în UPU și rezolvate în sala de operație, la spital. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Tânără de 20 de ani care s-a înjunghiat în inimă, salvată printr-un uriaș efort de echipă al medicilor de la Spitalul Clinic din Suceava.
 Vizualizări articol: 1550 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Tânără de 20 de ani care s-a înjunghiat în inimă, salvată printr-un uriaș efort de echipă al medicilor de la Spitalul Clinic din Suceava5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei