Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 29 ian 2024 - Anul XXIX, nr. 22 (8551)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9756 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6134 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Semnal de alarmă

Apa caldă din calorifere, folosită de unii suceveni pentru a se spăla, dar și pentru alte necesități

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

În vreme ce în alte părți războiul se poartă cu drone și rachete, de la mare distanță, iar sute de milioane de oameni se tem că inteligența artificială îi va lăsa fără slujbe, la noi există încă oameni care se spală cu apa „extrasă” din calorifere, ba chiar o utilizează și la alte treburi casnice. O idee care l-ar da pe spate și pe Elon Musk, pentru al său mega-proiect, SpaceX.

Ia de la Suceava...

Invitat la emisiunea radio „Față în față”, directorul general al Thermonet Suceava, Mugur Corlățan, i-a explicat jurnalistului Marius Cocoș că de ceva vreme s-au făcut eforturi pentru reducerea numărului de avarii, prin umplerea și menținerea rețelelor de transport și distribuție a agentului termic cu apă tratată, pentru prelungirea duratei de funcționare (se reduce fenomenul de coroziune).

Doar că pe rețelele secundare, prin care ajunge energia termică la consumatorul final, sunt zone unde nu se poate face acest lucru din cauza unor altor probleme.

„Am avut cazuri în care unii consumatori au folosit apa din calorifere pentru a se spăla, ori la spălat. Uneori s-a întâmplat pentru că în zonă era o avarie la rețeaua de apă caldă, alteori pentru că aveau o problemă locală și nu le ajungea apa caldă în casă, iar uneori pentru că sunt debranșați de la apă caldă, dar căldură au și se folosesc și de apa caldă din calorifere...”, a spus Mugur Corlățan, explicând de ce în unele zone umplerea instalațiilor se face cu apă rece, de la ACET.

„Nu pot să cred așa ceva!” a fost reacția sinceră agazdei emisiunii.

„E cu adevăr șocant, dar există. Nu e o practică generalizată, dar sunt cazuri în care se practică și există un pericol pentru sănătatea copiilor, dar și a adulților. De aceea nici nu putem trata apa din rețelele secundare în zonele unde avem astfel de probleme. Doar că odată cu modernizarea instalațiilor va fi obligatoriu să tratăm și apa de pe acele rețele, încât această practică trebuie stopată neapărat”.

Cel mai frecvent, problema respectivă - depistabilă și prin scăderea presiunii în instalații, fără a exista avarii - apare în zona Gării Burdujeni, mai ales la blocurile debranșate de la apă caldă, pentru neplata datoriilor.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Apa caldă din calorifere, folosită de unii suceveni pentru a se spăla, dar și pentru alte necesități.
 Vizualizări articol: 1873 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 3 voturi
Apa caldă din calorifere, folosită de unii suceveni pentru a se spăla, dar și pentru alte necesități5.053

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei