Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 29 ian 2024 - Anul XXIX, nr. 22 (8551)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9756 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6134 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Poeta Ligia Keșișian, invitată la „Seara de Poezie” organizată la Teatrul Municipal „Matei Vișniec”

Luni, 29 Ianuarie 2024 (13:19:57)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Casa de Poezie Light of ink și Teatrul Municipal „Matei Vișniec” Suceava, în parteneriat cu Casa de Editură Max Blecher, organizează, vineri, 2 februarie 2024, începând cu ora 17.30, Seara de Poezie 3 (serile 2024), ce se va desfășura în spațiul expozițional de la etajul III al Teatrului Municipal „Matei Vișniec”. Invitata specială a ediției este poeta Ligia Keșișian. Moderatoare va fi poeta Alexia Plăcintă.

Prof. Gheorghe Cîrstian, coordonatorul Casei de Poezie Light of ink, ne-a spus că în cadrul Serii de Poezie de vineri, 2 februarie, va avea loc lansarea volumului „Anul tigrului de apă”, publicat de poeta Ligia Keșișian în anul 2023, la Casa de Editură Max Blecher (Colecția Plantații, Editor: Claudiu Komartin). Volumul va fi prezentat de criticul literar Mircea A. Diaconu și cronicarul literar Vlad Sibechi.

Ligia Keșișian (n. 1988, Piatra Neamț) este poetă și traducătoare, membră a PEN Club România. A debutat în 2017 cu volumul de poezii „Mici cutremure”, urmat de volumul „Miss Houdini”, în 2019, ambele publicate la Editura Charmides. Cel de-al treilea volum, „Anul tigrului de apă”, a apărut în noiembrie 2023, la Casa de Editură Max Blecher. Selecții din poemele ei au fost traduse în franceză, maghiară, greacă și engleză, în reviste și antologii. A publicat grupaje de poeme în antologiile „Cartea Bistriței” (2018), “Frica de tinerețea altora” (2019), „Parodii originale” (2021) etc. A avut lecturi și performance-uri la festivaluri precum FILIT, Poezia e la Bistrița, Jazz TM - Strada Fără Nume, Weekend Sessions etc.

Este colaboratoare constantă a revistei Poesis Internațional, traduce poezie și proză din engleză și spaniolă (Alejandra Pizarnik, Raul Zurita, Mario Santiago Papasquiaro, Adrienne Rich etc.). În 2020, a tradus, împreună cu Claudiu Komartin, antologia „Revoluție și inocență”, de Mario Benedetti. Pentru volumul „Anul tigrului de apă”, Ligia Keșișian a primit Premiul Tânărul scriitor al anului 2023, în cadrul Galei Tinerilor Scriitori/Cartea de poezie a anului 2023.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Poeta Ligia Keșișian, invitată la „Seara de Poezie” organizată la Teatrul Municipal „Matei Vișniec”.
 Vizualizări articol: 465 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Poeta Ligia Keșișian, invitată la „Seara de Poezie” organizată la Teatrul Municipal „Matei Vișniec”0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei