Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 29 ian 2024 - Anul XXIX, nr. 22 (8551)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,596 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   4 imagini |   ø fişiere video

Peste 800 de elevi din zone defavorizate, sprijiniți în dezvoltarea abilităților de scris și citit

Luni, 29 Ianuarie 2024 (18:42:56)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

30 de învățători din județul Suceava au reușit să ducă în școlile lor, majoritatea aflate în zone defavorizate, bucuria și dorința de a răsfoi o carte – cărți noi-nouțe, frumos ilustrate, cu povești pe gustul copiilor - profesorii fiind susținuți de Fundația Noi Orizonturi, în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean Suceava, prin implicarea în Programul Școli cu scLipici.

Prin aceste programe, peste 800 de elevi de clasa pregătitoare din județul nostru au intrat în posesia unui set de câte 10 astfel de cărți, urmând ca, sprijiniți de învățătorii lor, să-și îmbunătățească competențele de citit – scris.

Școli cu scLipici este un program de dezvoltare a literației timpurii (a citi, a înțelege un text, a face conexiuni, a interpreta) creat special pentru copiii din învățământul primar care nu citesc la nivelul corespunzător clasei, nu au frecventat regulat grădinița, nu au avut parte de povești, nu au acasă adulți care să îi poată ajuta să exerseze citit-scrisul.

„Și munca învățătorilor nu se oprește aici. Până la sfârșitul anului școlar vor aplica la clasă metode noi de învățare a citit-scrisului, vor folosi multe fișe de lucru interesante și atractive și, bineînțeles, vor exersa cititul pe cele 10 cărticele, câte una pentru fiecare lună de școală.

Acum, copii și învățători sunt la cea de a cincea carte, <Cari și Moni în zăpadă>. Până la finalul anului școlar, când va fi măsurat și progresul elevilor, mai au de depănat multe povești împreună. Pe cele de până acum le vom ilustra în continuare. Nu au nevoie de multe cuvinte.

Sub copacul poveștilor cu scLipici, într-un spațiu special amenajat, dedicat lecturii, pe covorul din sala de clasă sau așezați în bănci, copiii de clasa pregătitoare își încep lunga și anevoioasa călătorie de cititor. Cu sprijin, deschidere și implicare, călătoria poate deveni poveste”, au povestit inițiatorii.

Au intrat în programul de literație: Școala Gimnazială Berchișești, Școala Gimnazială Voitinel, Școala Gimnazială Gura Solcii, Școala Gimnazială ”Constantin Morariu” Pătrăuți, Școala Gimnazială Nr. 3 Vicovu de Sus, Școala Gimnazială Ciprian Porumbescu, Școala Gimnazială ”Iorgu G. Toma” Vama, Școala Gimnazială Fântâna Mare, Școala Primară Dârmoxa, Școala Nr. 3 Baia – Bogata, Școala Gimnazială ”Dimitrie Păcurariu” Șcheia, Școala Gimnazială Mitocu Dragomirnei, Școala Gimnazială Verești, Școala Gimnazială Frătăuții Noi, Școala Gimnazială Stulpicani, Școala Gimnazială Valea Moldovei.

Școli cu scLipici urmărește ca fiecare copil să termine clasa a IV-a știind să citească și să scrie suficient de bine pentru a accesa cu succes programa de gimnaziu.

 

 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Peste 800 de elevi din zone defavorizate, sprijiniți în dezvoltarea abilităților de scris și citit.
 Vizualizări articol: 514 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Peste 800 de elevi din zone defavorizate, sprijiniți în dezvoltarea abilităților de scris și citit0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei