Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 29 ian 2024 - Anul XXIX, nr. 22 (8551)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9751 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5879 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   4 imagini |   ø fişiere video

Firmele de proiectare Expert Infradesign SRL și Proiect Aic SRL au finalizat documentațiile pentru mai multe investiții din municipiul și județul Suceava

Luni, 29 Ianuarie 2024 (12:20:55)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

 

Firmele de proiectare Expert Infradesign SRL și Proiect Aic SRL au finalizat documentațiile pentru mai multe investiții importante din municipiul și județul Suceava. Dacă în luna octombrie 2023 asocierea dintre cele două firme a finalizat documentația pentru modernizarea blocurilor din zona centrală a municipiului Suceava, în luna decembrie a anului trecut, firmele sucevene conduse de ing. Costel Cucu au reușit cu succes finalizarea documentațiilor pentru mai multe investiții importante pentru municipiul reședință de județ, dar și pentru alte obiective de investiții extrem de importante pe teritoriul României.

Astfel, în momentul de față licitația de execuție a lucrărilor pentru blocurile din zona centrala a Sucevei se află în desfășurare, urmând ca în scurt timp sa înceapă efectiv lucrările de execuție.

Ing. Costel Cucu a precizat că spre finalul anului trecut s-au finalizat documentațiile de proiectare pentru construirea sălii de sport de la Școala Gimnazială nr.8 și Școala Gimnazială nr. 4 din municipiul Suceava, obținându-se toate avizele necesare, proiecte urmând să fie scoase în scurt timp la licitații pentru execuția lucrărilor.

El a mai adăugat că a fost actualizată și documentația de proiectare de la Școala Gimnazială nr. 6 din Suceava, pentru care s-au obținut toate avizele urmând ca în maxim două săptămâni să se definitiveze documentația pentru demararea procedurilor de atribuire a lucrărilor de execuție.

„Anul 2023 a fost un an cu multă muncă, în care s-au finalizat numeroase documentații de proiectare.

S-a depus efort și s-au făcut investiții în tehnologie de ultimă generație în firmele noastre. Iar satisfacția este cu mult mai mare când observi ca documentații practic creionate de către colectivul firmei se finalizează și sunt funcționale, deservind numeroși locuitori, crescând nivelul de viață, siguranță, trai și confort al acestora”, a precizat ing. Costel Cucu.

El a arătat că cea mai recentă lucrare din județul Suceava care s-a finalizat și care este funcțională, la care cele două firme au realizat documentația de proiectare, este „Înființarea rețelei de apă și canalizare în comuna suceveană Fântânele”, investiție care s-a realizat cu implicarea primarului Vasile Hîj. 

 

Firmele sucevene au realizat documentații pentru mai multe investiții mari din țară

Pe de altă parte, ing. Costel Cucu a spus că cele două firme au finalizat sau lucrează la documentațiile necesare pentru mai multe investiții mari din mai multe județene ale țării. Astfel, în urma documentației care a fost realizată de firmele Expert Infradesign SRL și Proiect Aic SRL, Primăria Arad a obținut finanțări din fonduri europene de peste 25 milioane de euro pentru creșterea eficientei energetice a 26 de blocuri” prin PNRR, creșterea eficienței pentru patru instituții de învățământ și pentru alte 14 blocuri, prin POR 2021-2027.

Alte proiecte relevante întocmite de cele două societăți sucevene sunt creșterea eficientei energetice pentru sediu Consiliului Județean Satu Mare, proiect în valoare de 8 milioane de euro cu finanțare prin PNRR, renumita clădire fiind proiectata de către arhitectul sucevean Nicolae Porumbescu, cel care a proiectat și Casa de Cultură din Suceava.

La acest proiect se adaugă și modernizarea rețelelor de apă și apă uzată în portul Constanta, investiție în valoare de 35 milioane de euro care a obținut toate avizele de la instituțiile abilitate, iar în prezent, colectivul celor două firme sucevene lucrează la depunerea cererii de finanțare.

De asemenea, în perioada 2021 – 2023 au fost verificate documentații întocmite de mai multe societăți de proiectare din întreaga tara, cea mai importanta investiție la care verificarea este în curs fiind Spitalul Județean Vrancea, investiție de aproximativ 200 milioane euro.

Trebuie spus că în anul 2021, cu o experiență de peste 20 de ani în proiectare, ing. Costel Cucu a obținut calitatea de expert tehnic și verificator de proiecte nivelul I pentru toate tipurile de investiții inclusiv cele de importanță foarte mare, respectiv spitale, aeroporturi, clădiri publice, rețele edilitare etc.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Firmele de proiectare Expert Infradesign SRL și Proiect Aic SRL au finalizat documentațiile pentru mai multe investiții din municipiul și județul Suceava.
 Vizualizări articol: 1213 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Firmele de proiectare Expert Infradesign SRL și Proiect Aic SRL au finalizat documentațiile pentru mai multe investiții din municipiul și județul Suceava5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei