Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 27 nov 2023 - Anul XXVIII, nr. 279 (8503)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9751 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5879 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   3 imagini |   ø fişiere video

Record de participanți, peste 400, la Concursul de matematică „Cătălin Țigăeru”, de la Colegiul „Ștefan cel Mare”

Luni, 27 Noiembrie 2023 (12:37:15)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Colegiul Național „Ștefan cel Mare” Suceava a organizat, în acest weekend, Concursul de Matematică al Centrelor de Excelență „Cătălin Țigăeru”, adresat elevilor pasionați de matematică de la clasele IV-XII.

A XX-a ediție a competiției a însemnat un număr record de participanți, peste 400, creșterea numărului de participanți din afara județului, din Bacău, Botoșani, Iași, Ilfov, Neamț, Vrancea și municipiul București, fiind una însemnată.

În organizare, colegiul sucevean a fost sprijinit de Inspectoratul Școlar Suceava, în colaborare cu Centrul Județean de Excelență Suceava, Filiala județeană a Societății de Științe Matematice din România și Asociația Profesioniștilor CNSCM Suceava.

Prof. Dan Popescu, directorul colegiului sucevean, a arătat că: „Au trecut două decenii de la startul unei competiții care a fost inspirată de manifestarea mai explicită a politicilor europene în domeniul educației cu obiectiv descoperirea tinerilor capabili de excelență, mai ales în domeniul științelor naturii și, mai apoi, estomparea fenomenului numit și exodul creierelor peste Ocean.

Sigur, ne-am dorit o ediție de succes în toate criteriile de evaluare, inclusiv cel al consistenței recompenselor premiaților, fară a fi cel mai important aspect. Ne bucură faptul că se conștientizează și asumă faptul că studiul matematicii în perioada școlarizării este o investiție cu impact cert și fără riscuri”.

Din municipiul Suceava au concurat 24 de elevi de la clasele a IV-a, 137 de elevi de la clasa a V-a, 81 – clasa a VI-a, 51 – clasa aVII-a, 41 – clasa a VIII-a, 32 – clasa a IX-a, 22 - clasa a X-a, 11 – clasa a XI-a și 13 – clasa a XII-a.

La festivitatea de premiere a concurenților, desfășurată în aceeași zi, 25 noiembrie 2023, în aula colegiului, au fost premiați și doi profesori care au participat la toate edițiile concursului: însoțitorul lotului bucureștean, prof. Florin Enache, și prof. Vasile Solcanu, Bogdănești-Suceava.

„Mulțumim colegilor profesori evaluatori din județ, dar și personalului din C.N. <Ștefan cel Mare> implicat în continuarea unui eveniment apreciat de elevi și, sperăm, nu numai”, a mai adăugat Dan Popescu.

 

·       Premii pentru elevii suceveni

 

La clasa a V-a, Tudor Andrei Cuțuhan și Ștefan Nuțescu, de la Școala Gimnazială „Teodor Bălan” Gura Humorului, respectiv Colegiul „Ștefan cel Mare”, au fost recompensați cu Premiul al III-lea. Ei au fost pregătiți de profesorii prof. Carmen Danilevici și prof. Raluca Alexa. Tot premiul al III-lea a luat și Victor Costîn, de la Școala Gimnazială Râșca.

La clasa a VII-a, Andrei Sfichi (Colegiul „Ștefan cel Mare”, prof. Raluca Alexa), a primit Premiul al II-lea.

La clasa a VIII-a, Anastasia Grădinariu și Tudor Amorăriței (Colegiul „Ștefan cel Mare”, prof. Raluca Alexa) au câștigat Premiul al II-lea, respectiv Premiul III-a.

La clasa a IX-a, Sabrina Giulia Macoveiciuc, de la colegiul gazdă, coordonată de prof. Dan Popescu, a primit Premiul I.

La clasa a X-a, Poinaru Rareș Aurel a obținut Premiul I, Aparaschivei Tudor Andrei – Premiul al II-lea, Budui Laura Ioana – Premiul al III-lea. Aceștia sunt elevi la Colegiul „Ștefan cel Mare” și sunt pregătiți de prof. Cristian Amorăriței.

Tanasă Andra Elena a fost laureată cu Premiul al III-lea. Ea este elevă la Colegiul Național Militar ”Ștefan cel Mare” Câmpulung Moldovenesc, fiind pregătită de prof. Tudose Anca.

La clasa a XI-a, Popa Magda Iulia a luat Premiul I, iar Florea Felix George a primit Premiul al III-lea, cei doi fiind elevi la Colegiul Național „Ștefan cel Mare”, pregătiți de prof. Cristian Amorăriței.

La clasa a XII-a, premianții sunt de la colegiul gazdă: Burcă Paul – Premiul I, Buzdugan Ioan Michael – Premiul al II-lea, Dulgheriu Sandra – Premiul al III-lea, Ispir Alexandru – Premiul al III-lea, pregătiți de prof. Constantin Scutaru, prof. Cristian Amorăriței, prof. Angela Țigăeru.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Record de participanți, peste 400, la Concursul de matematică „Cătălin Țigăeru”, de la Colegiul „Ștefan cel Mare”.
 Vizualizări articol: 1438 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Record de participanți, peste 400, la Concursul de matematică „Cătălin Țigăeru”, de la Colegiul „Ștefan cel Mare”0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei