Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 27 nov 2023 - Anul XXVIII, nr. 279 (8503)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9751 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5879 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   3 imagini |   ø fişiere video

Accident mortal la Rădăuți

Loviți în plin de locomotivă și târâți peste 150 de metri. Tânăra de la volan ar fi oprit să se asigure pe calea ferată

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Inevitabilul s-a produs din păcate pe calea ferată secundară Dornești – Putna, după numeroase accidente ușoare cu mașini lovite de tren sâmbătă dimineață având loc și un accident cu consecințe tragice.

Patru oameni care se aflau într-o autoutilitară au fost loviți puternic de masiva locomotivă LDH a trenului Putna – Suceava, în zona de ieșire din Rădăuți spre Dornești.

Măsurătorile de la fața locului efectuate de polițiști au arătat că mașina lovită din lateral a fost târâtă mai bine de 150 de metri. Dacă trenul ar fi avut o viteză ceva mai mare, ca pe o magistrală principală, accidentul ar fi fost un carnagiu cu multiple victime.

 

  •  Șoferița ar fi oprit mașina pentru a se asigura, dar...

 

Accidentul s-a produs în jurul orei 5.40 dimineața.

O tânără în vârstă de 29 de ani, Alexandra S., din municipiul Suceava, conducea un Mercedes Vito cu număr de Suceava. În dreapta ei se afla soțul său, în vârstă de 33 de ani iar pe bancheta din spate încă doi bărbați.

Accidentul s-a produs la pasajul de trecere a căii ferate, din zona centurii ocolitoare a municipiului Rădăuți.

Din primele cercetări ale poliției rezultă că șoferița a oprit mașina pentru a se asigura, dar a făcut-o probabil prea în față, chiar pe calea ferată. Ghinionul teribil a făcut ca fix în acel moment să intre în pasaj trenul Regio 5620 Putna – Suceava.

După cum am amintit, în urma impactului, autoutilitara a fost târâtă pe calea ferată peste 150 de metri. Impactul s-a produs pe partea lateral stânga a mașinii, mai mult spre partea din spate,

Pompierii militari de la Rădăuți, care au intervenit de urgență la fața locului, au constatat că doi dintre răniți erau încarcerați. Victimele au fost extrase din mașină, una dintre ele fiind în stare de inconștiență.

Din păcate, bărbatul de pe locul din spate, care a resimțit cel mai puternic șocul impactului, nu a supraviețuit.

Marius Hrițcu a decedat în Compartimentul Primiri Urgențe Rădăuți.

Dr. Alina Cigoli-Senescu, purtător de cuvânt al Spitalului Municipal Rădăuți, a declarat pentru Monitorul de Suceava că alți doi răniți au fost transferați la Unitatea de Primiri Urgențe Suceava, pentru investigații imagistice. Cei doi erau conștienți, dar aveau multiple traumatisme.  

Tânăra de la volan a fost diagnosticată preliminar cu un traumatism toracic, soțul acesteia cu traumatism de coloană cervicală și traumatism cranio-cerebral, în timp ce pasagerul din spate care a supraviețuit a avut diagnosticul preliminar de „traumatism ușor bazin”, „traumatism umăr stâng”. 

 

  • O linie secundară, cu trenuri care nu circulă cu viteză, dar pe care au loc cel mai des accidente

 

Pe linia secundară Dornești-Putna au loc cele mai frecvente accidente cu implicarea trenurilor, deși acestea au viteze reduse pe această secție. Din păcate, accidentele se petrec pentru că mulți șoferi nu se asigură la traversarea numeroaselor treceri la nivel cu calea ferată.

Este adevărat, sunt multe treceri la nivel, iar la multe vizibilitatea este redusă de vegetație sau de mașinile parcate lângă linie. În cazul tragediei de sâmbătă și întunericul ar fi putut contribui la accidentul dramatic. Totuși, marea problemă rămâne lipsa unei asigurări suficiente a conducătorilor auto, după oprirea completă a vehiculului.    

După ce autoutilitara a fost îndepărtată de pe carosabil, trenul și-a reluat parcursul spre Suceava cu o întârziere de aproximativ 70 de minute.

De precizat că atât mecanicul de locomotivă (un tânăr de 30 de ani, din Salcea), cât și conducătoarea auto au fost verificați cu etilotestul, la ambii alcoolemia fiind 0.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Loviți în plin de locomotivă și târâți peste 150 de metri. Tânăra de la volan ar fi oprit să se asigure pe calea ferată.
 Vizualizări articol: 2150 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Loviți în plin de locomotivă și târâți peste 150 de metri. Tânăra de la volan ar fi oprit să se asigure pe calea ferată0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei