Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 24 nov 2023 - Anul XXVIII, nr. 277 (8501)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9751 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5879 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Cezar STRATON

Cezar STRATON


Dacă dragoste nu e... (29) Trup de femeie

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Trup.”Trup de femeie, coline albe, coapse albe, / ești asemenea unei lumi, așternută în supunere. / Trupul meu aspru, agrest, sapă în tine / și face o sămânță să răsară în adâncul pământului. // Am fost singur ca un tunel. / Păsările au zburat din mine / și noaptea m-a doborât cu invazia ei copleșitoare. / Să pot supraviețui, te-am pătruns ca o armă, / ca o săgeată din arcul meu, sau o piatră din aruncătura mea. // Dar vremea răzbunării a apus și te iubesc! / Trup din piele, din mușchi, din lapte, însetat și ferm. / Și cupele sânilor tăi! Și ochii tăi plini de absență! / Și rozele pubisului tău! Și vocea ta tristă și blajină! // Trupul femeii mele, voi continua să dăinui prin el. / Setea mea, eterna-mi năzuință, calea mea schimbătoare. / Ape volburate, se adună acolo unde setea eternă curge, / și truda alături de ea, și durerea fără de țărm... și dorul meu de tine” (Pablo Neruda, ”Trup de femeie”)

Harem.În spatele uşilor închise ale fortăreţei pe care Muammar Gaddafi o deţinea la câţiva kilometri de Tripoli aveau loc adevărate orgii, băieţi şi fete, deopotrivă, fiind obligaţi să întreţină relaţii sexuale cu fostul dictator libian, se arată într-un bestseller scris de Annick Cojean, jurnalistă la prestigiosul cotidian „Le Monde“. Colonelul Gaddafi îşi alegea pe sprânceană viitoarele partenere de sex, fiind interesat în special de celebrităţi, studente, eleve, jurnaliste şi soţii de demnitari străini. Acestora li se lua sânge, pentru ca despotul să fie sigur că partenerele lui sexuale sunt sănătoase. În cartea „Haremul lui Gaddafi“, Cojean narează povestea unei eleve, „Soraya“, răpită la 15 ani şi eliberată cinci ani mai târziu, după ce a fost bătută şi violată aproape în fiecare zi şi ţinută în beciul fortăreţei. Totul a început în 2004, când, la o ceremonie, „Soraya“ a avut „onoarea“ de a-i oferi Colonelului Gaddafi un buchet de flori. Acesta a mângâiat-o uşor pe cap, semnalând astfel ajutoarelor sale că o dorește. În următoarea zi, fata a fost chemată la palat, unde a fost dezbrăcată, epilată și dusă în camera despotului. „Nu-ți fie teamă. Sunt tatăl tău. Sunt şi fratele, şi iubitul tău. Voi fi totul pentru tine, pentru că vei rămâne să locuieşti cu mine pentru totdeauna“, i-a spus fostul dictator fetei. Fiindcă l-a respins, eleva a fost luată de şeful haremului pentru „a fi educată“. „Soraya“ a fost obligată să vizioneze materiale pornografice şi să se uite la Gaddafi în timp ce făcea sex cu alţii, pentru că, potrivit cărţii, despotul viola atât fete, cât şi băieţi. În timp ce se documenta despre abuzurile comise de Gaddafi, autoarea cărţii a aflat că femeile-bodyguard, care îl înconjurau mereu pe Gaddafi, erau, de fapt, amantele dictatorului, care nu știau nici măcar să mânuiască o armă.” (historia.ro)

Natalia.”Ții minte-acele zile calme / Când eu prindeam lumina-n palme / Și ți-o dădeam să o săruți / Și-apoi plecam, tot mai tăcuți, / Tot mai ușori și mai plutind / Și mă lăsai blând să-ți întind / Părul a dragoste lin suferind / Și mă opream mai jos de talie, / Până acolo unde el curgea, / Și tu-mi spuneai că ești lalea, / Natalie, Natalie, Natalie...” (Emil Brumaru)

Comunism(românesc). După cum remarca Mircea Platon, „atâta timp cât a fost doar o doctrină politică, în România comunismul nu a avut nici un ecou. Impus însă cu forţa de către armatele sovietice, comunismul a devenit repede cuantificabil în slujbe, case, privilegii. S-a adaptat metabolismului politic românesc. Ba chiar s-a adaptat atât de bine încât a sfârşit prin a deveni tot o afacere de familie”.

Din popor.(din Gh. Pața, ”Folclor licențios din Țara Dornelor”) ” Eşti Ober-golan, / Cu pielea-n suman!” (Ironie adresată celor ce se laudă cu lucruri sau realizări imaginare, în speţă, mincinoşii sau calicii ce vor să se prezinte mai bogaţi, mai avuţi decât sunt în realitate). ” Tot atâta-i la catană, / Ori îi fată, ori vadană!” (Pornind de la constatarea reală că militarul nu alege, femeie să fie, sensul are caracter generalizator pentru o multitudine de situaţii: când ai de ales între două alternative ce duc la acelaşi rezultat, îţi este indiferent pe care o alegi, adică e... ”tot un drac!”)

Femeie.”Când erai tânără, înţepai / ca o tufă de mure. / Chiar şi piciorul / o armă-ţi era, sălbatico! / Erai greu de prins / Încă tânără, eşti încă / frumoasă, semnele / anilor, ale durerilor leagă / sufletele noastre, făcându-le una. Şi printre / negrele plete ce-mi curg inelate pe degete, / nu mă mai tem de mica, / alba, pistruiata ta ureche diabolică.” (Umberto Saba - pseudonimul lui Umberto Poli, Italia, 1883-1957 – ”Femeie”, din volumul „A.E. Baconsky, Panorama poeziei universale contemporane”, 1972.) (M.F. Șandru)

Ospitalitate.„Preotul bucovinean, are, ori n’are de unde, primeşte pe cel străin cu masă opulentă, aşa că străinul crede că nu-i fiinţă pe lume care să trăiască mai bine, mai lesnicios decât preotul bucovinean. Preotul face datorii, nenorocește familia sa, căreia îi lasă drept moștenire o sumă considerabilă de datorii... Ospitalitatea aceasta strică clerului. Străinul nu voiește, nu pricepe să creadă ce mese bogate pregătește preotul ortodox, atunci numai când are un oaspe, pe când acesta, de rând, se mulțumește cu ce i-a dat D-zeu”. („Patria”, Anul III, nr. 268, Cernăuţi, Aprilie 1899)

Imaginație.”Deoarece le mint spunându-le că fac des dragoste cu soţul, prietenele mele îmi spun că sunt o norocoasă. Dar aşa şi ele mă mint, că soţii lor încă mai reuşesc să le menţină interesul. Ele zic că, în căsnicie, sexul e interesant numai în primii 5 ani şi că după aceea e nevoie să ai un pic de „fantezie”. Adică să închizi ochii şi să-ţi imaginezi că peste tine se află vecinul şi că face chestii pe care soţul n-ar îndrăzni să le facă. Să-ţi imaginezi că, în acelaşi timp, eşti posedată de el şi de soţul, să-ţi imaginezi astfel toate perversiunile şi jocurile interzise. (Paulo Coelho, „Adulter”)

”Jucării”.Un camion uriaș plin cu jucării sexuale ambalate s-a răsturnat pe o autostradă din SUA, împrăștiind pe drum o mulțime de asemenea instrumente erotice. Accidentul s-a produs la mijlocul lunii septembrie 2022. Filmările aeriene realizate de News 9 arată multitudinea de cutii cu accesorii de plăcere sexuală, imaginile devenind ulterior virale. Corespondentul de la News 9, Jim Gardner, a fost extrem de rușinat atunci când a transmis informații despre accident, spunând doar că respectivul camion „și-a pierdut sarcina”. „Jim, poți să ne spui ce era acolo?” au întrebat prezentatorii din studioul TV. „Hmmm. Bine. Dacă mărim imaginea cu zoom, nu chiar”, a spus Gardner după o pauză incomodă. ”Poate puteți spune voi. Eu nu pot spune ce-i aici”, a continuat el. (ziare.com)

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Dacă dragoste nu e... (29) Trup de femeie.
 Vizualizări articol: 1179 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Dacă dragoste nu e... (29) Trup de femeie5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei