Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 27 nov 2023 - Anul XXVIII, nr. 279 (8503)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9753 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6364 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Fosta șefă de la Oncologia Spitalului Județean, trimisă în judecată pentru 280 de fapte de luare de mită

Luni, 27 Noiembrie 2023 (17:19:46)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava au anunțat finalizarea cercetărilor în cel mai răsunător dosar de corupție instrumentat de această structură în ultimii ani.

Este vorba de Anca Ababneh Dumitrovici, fosta șefă a secției Oncologie a Spitalului Suceava, trimisă în judecată pentru 280 de fapte de luare de mită.

Șochează numărul mare de acte materiale de luare de mită reținute în sarcina inculpatei, în urma unei anchete intense a procurorilor și polițiștilor de la Serviciul Județean Anticorupție. În perioada monitorizării, procurorii au cuantificat numărul zilnic de fapte de luare de mită. Maximul ar fi 29 de acte de luare de mită într-o singură zi.

”În mod repetat, în legătură cu exercitarea atribuțiilor de serviciu, respectiv pentru îndeplinirea actelor medicale referitoare la tratamentul și asistența oncologică care trebuiau realizate gratuit, în luna aprilie 2022 a acceptat promisiunea de a primi o sumă de bani, iar în perioada 12.12.2022-19.01.2023 (n.r. perioadă în care a fost monitorizată cu mijloace de interceptate amplasate în birou), a primit diferite sume de bani (în cuantum de 20.660 lei și 750 euro) și alte foloase (miere de albine, cașcaval, cafea, bomboane de ciocolată, brânză, parfumuri, băuturi alcoolice, carne de porc etc.) de la pacienți sau de la aparținătorii acestora”, este pe scurt activitatea infracțională de care este acuzată Ababneh.

Procurorii au precizat că au dispus instituirea măsurii asiguratorii a sechestrului asupra sumelor de 470 euro, 7.750 lei și 1.200 lei, sume ridicate de la inculpată, precum și asupra bunurilor ridicate din Ambulatoriul de Oncologie Medicală din cadrul Spitalului Județean de Urgență ,,Sf. Ioan cel Nou” Suceava cu ocazia punerii în executare a mandatelor de percheziție.

Procesul în care va fi judecat medicul va începe la Tribunalul Suceava.

Avocații inculpatei au invocat în apărarea acesteia, printre altele, faptul că dacă ar fi refuzat ”atențiile” pacienții oncologici ar fi interpretat această atitudine ca o condamnare la moarte.

Până la o condamnare definitivă, Anca Ababneh Dumitrovici se bucură de prezumția de nevinovăție.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Fosta șefă de la Oncologia Spitalului Județean, trimisă în judecată pentru 280 de fapte de luare de mită.
 Vizualizări articol: 1858 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Fosta șefă de la Oncologia Spitalului Județean, trimisă în judecată pentru 280 de fapte de luare de mită5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei