Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 27 nov 2023 - Anul XXVIII, nr. 279 (8503)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9751 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5879 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Bani mulți

Suceava, ”rai” pentru prostituate și cerșetori veniți de prin țară

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Dosare recente ale procurorilor de la DIICOT – Serviciul Teritorial Suceava pe linie de trafic de persoane confirmă din plin faptul că județul nostru este o atracție pentru prostituate și cerșetori, prin prisma câștigurilor pe care le obțin.

Datele de anchetă arată cât se poate de clar că în Suceava se câștigă peste medie din astfel de practici. Recent, au fost puși sub acuzare traficanți care au adus la cerșit în Suceava amărâți din Hârlău și chiar din Dâmbovița.

Zilele trecute, procurorii de la DIICOT au săltat membrii unei grupări din Vrancea care au adus pentru a se prostitua la Suceava două fete minore, în vârstă de 14 și 16 ani.

 

  • Cât câștigă un cerșetor la Suceava, în zilele bune, respectiv în cele proaste

 

Surse judiciare au precizat că cel puțin în cazul cerșetorilor, aceștia strângeau sume extrem de mari pe raza județului Suceava. Din interceptarea unui cerșetor fără un picior a rezultat că într-o zi de sărbătoare acesta a adunat 2.500 lei din cerșit pe raza județului, după ce a fost plimbat cu mașina pe la mai multe biserici.

Într-o zi normală să-i zicem, același cerșetor aduna în jur de 500 de lei.

Cel puțin în cazurile monitorizate de DIICOT Suceava, banii strânși ajungeau în special la traficanții care le ofereau masă, cazare și îi duceau cu mașinile în locații cât mai bune.

Trei dosare în care sunt anchetați traficanți de persoane sub forma cerșetoriei au fost trimise recent spre judecară, la Tribunalul Suceava, de procurorii de la DIICOT Suceava.  

 

  • Apartamentele în regim hotelier din Suceava, închiriate pe termen lung, cu banii jos, pentru prostituție

 

În privința prostituției, în forma la modă de câțiva ani, prin apartamente închiriate în regim hotelier, Suceava a fost de asemenea printre piețele preferate în ultimii 2-3 ani.

Unul dintre cele mai ample dosare a fost cel legat de membrii unei grupări care racolau persoane tinere de sex feminin din zona rurală a județului Constanța, care, în principal, proveneau din familii dezorganizate, cu o situație materială precară și care erau transportate pe raza altor localități din țară (Suceava, Botoșani, Brăila, Buzău, Bistrița, Cluj-Napoca, Sibiu, Zalău, Arad, Baia Mare, Oradea, Târgu Jiu etc.), unde erau cazate în apartamente închiriate în regim hotelier sau chiar în unități hoteliere, unde întrețineau raporturi și acte sexuale contra cost cu diverși clienți, banii astfel obținuți revenind membrilor grupului.

 

  • Bani adunați zilnic din prostituție

 

Pe raza municipiului Suceava, membrii grupului impuneau practicarea unor tarife mai mari, respectiv 150 de lei pentru un singur act sexual normal sau oral (cu finalizare), 250 de lei pentru o oră și 400 de lei pentru sex anal, în timp ce pe raza altor localități ca Târgu Jiu, Arad sau Oradea s-au practicat tarife mai mici.

La Suceava, tarifele erau peste medie și clienții în număr mare, a rezultat clar din anchetă.  

În acest fel, a rezultat din monitorizarea făcută de polițiștii BCCO care s-au ocupat de caz, o fată obținea zilnic din prostituție 2.000 lei și chiar mai mult.

Anchetele pe linie de prostituție au început după ce numeroase apartamente din Suceava, de lux, din zone bune, erau închiriate cu banii jos, fără prea multe negocieri, după care erau transformate în bordeluri. Cei care le închiriau erau dispuși să plătească chiria inclusiv în regim hotelier (în medie 200 lei pe zi), fapt care se explică prin banii mulți care erau câștigați de fete.

 

  • Ultimul caz, cu minorele aduse să se prostitueze la Suceava, din Vrancea

 

Și în cazul unei grupări față de care procurorii de la DIICOT – Serviciul Teritorial Suceava au acționat zilele trecute, rezultă că traficanții, din Vrancea, au preferat din nou Suceava, alături de Bacău, pentru că se făceau bani din prostituție.

Tribunalul Suceava a admis vineri, 24 noiembrie, propunerea procurorilor de la DIICOT – Serviciul Teritorial Suceava și a emis mandate de arestare pe numele a trei inculpați, o femeie și doi bărbați din Vrancea, acuzați că au traficat în scop sexual la Suceava două fete minore, una în vârstă de 14 ani și una de 16 ani.

Florica Faghiura, Bogdan Romanescu și Giani Săulescu au fost arestați preventiv pentru comiterea infracțiunilor de constituire de grup infracțional organizat și trafic de minori.

Decizia Tribunalului Suceava poate fi contestată, iar inculpații se bucură de prezumția de nevinovăție, până la o sentință definitivă a judecătorilor. 

 

  • Cât încasau pentru partidele de sex ale minorelor

 

După cum am mai arătat în Monitorul de Suceava, ceea ce face cazul ieșit din comun este vârsta victimelor, fete de 14 și 16 ani.

Cei doi bărbați inculpați ar fi racolat fetele minore care provin din familii sărace din județul Vrancea, oferindu-le inițial mici servicii și plimbându-le cu un autoturism BMW în locuri în care acestea doreau să ajungă.

Din anchetă rezultă că fetele au fost constrânse psihic să practice prostituția, în Bacău și apoi în Suceava.

Din anchetă rezultă că cea care stătea efectiv cu cele două minore era inculpata Florica Faghiura, care le-a spus fetelor că practică și ea prostituția în urma postării de anunțuri prin site-ul publi24.ro, secțiunea matrimoniale, tarifele practicate fiind de 250 de lei pentru un singur act sexual normal sau oral protejat, respectiv 250 de lei pentru o oră.

Aceasta le-ar fi convins pe fete că dacă vor practica prostituția vor face ”teancuri de bani”.

Din ancheta DIICOT rezultă că inculpata din dosar era cea care se ocupa direct de fete, locuind cu ele, intermediindu-le partidele de sex prin discuții telefonice cu clienții și supraveghindu-le atent. Zilnic, în apartamentul închiriat pentru sex veneau și cei doi inculpați, care își impuneau controlul strict prin presiuni psihice sau amenințări, dacă era cazul.   

Surse judiciare spun că în urma acțiunilor susținute din ultimii doi ani pe linie de combatere a prostituției prin apartamente închiriate în regim hotelier fenomenul s-a diminuat în Suceava.   

Inculpații au fost trimiși în judecată de procurorii de la DIICOT și parte din ei au fost condamnați la pedepse cu executare.

 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Suceava, ”rai” pentru prostituate și cerșetori veniți de prin țară.
 Vizualizări articol: 3566 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 3 voturi
Suceava, ”rai” pentru prostituate și cerșetori veniți de prin țară5.053

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei