Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 27 nov 2023 - Anul XXVIII, nr. 279 (8503)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9748 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5777 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Deputatul AUR Doru Acatrinei solicită demiterea ministrului Cătălin Predoiu pentru fuga din țară a primarului Cătălin Cherecheș

Luni, 27 Noiembrie 2023 (18:19:41)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

 

Deputatul AUR de Suceava Doru Acatrinei i-a solicita premierului Marcel Ciolacu să-l demită pe ministrul Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu, pentru fuga din țară a „infractorului Cătălin Cherecheș”, primarul din Baia Mare, care a fost condamnat pentru luare de mită în dosarul finanțării clubului local de fotbal.

Doru Acatrinei a arătat că primarul Cătălin Cherecheș a trecut granița în Ungaria vineri dimineață, prin vama Petea, cu doar câteva ore înainte ca judecătorii să-l condamne definitiv la 5 ani de închisoare pentru luare de mită. Acatrinei i-a prezentat premierului Ciolacu toate declarațiile făcute de inspectorul general al IGPF, Victor-Ştefan Ivaşcu, cu privire la modul în care Cătălin Cherecheș a reușit să iasă din țară cu un taxi și cu buletinul unei rude. „Este de menționat că primarul din Baia Mare se afla sub măsura controlului judiciar, măsură stabilită de judecători, astfel că el nu avea voie să părăsească țara fără încuviințarea instanței”, a arătat deputatul AUR de Suceava.

El a mai spus că primarul municipiului Baia Mare, Cătălin Cherecheș, a fost condamnat definitiv, vineri, de Curtea de Apel Cluj, la cinci ani de închisoare cu executare pentru luare de mită.

Doru Acatrinei a ținut să evidențieze faptul că din completul de la Curtea de Apel Cluj a făcut parte şi judecătoarea Georgiana Rodica Farcaş Hîngan, pe care soacra lui Cătălin Cherecheș „a încercat să o mituiască, pentru a obţine o condamnare mai uşoară sau chiar achitare”. Doru Acatrinei a subliniat faptul că acest caz afectează grav intrarea României în Schengen. În final, Acatrinei i-a transmis premierului Marcel Ciolacu că vrea un răspuns în scris cu privire la data la care îl va demite pe ministrul de Interne, Cătălin Predoiu, pentru fuga primarului Cătălin Cherecheș din țară.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Deputatul AUR Doru Acatrinei solicită demiterea ministrului Cătălin Predoiu pentru fuga din țară a primarului Cătălin Cherecheș.
 Vizualizări articol: 517 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Deputatul AUR Doru Acatrinei solicită demiterea ministrului Cătălin Predoiu pentru fuga din țară a primarului Cătălin Cherecheș0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei