Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 15 nov 2023 - Anul XXVIII, nr. 269 (8493)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6156 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Deputatul AUR Florin Pușcașu îi cere socoteală premierului pentru întârzierea avizului negativ pentru funcționarea gropii de gunoi de pe Mestecăniș

Miercuri, 15 Noiembrie 2023 (15:01:37)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Deputatul AUR de Suceava Florin Pușcașu i-a solicitat premierului României, Marcel Ciolacu, să trimită corpul de control la Ministerul Mediului pentru a analiza de ce se întârzie avizul negativ pentru funcționarea gropii de gunoi din pasul Mestecăniș. Florin Pușcașu a arătat că la Ministerul Mediului se află, în procedura de emitere a autorizației integrate de mediu, aprobarea funcționării gropii de gunoi de pe Mestecăniș, construită în vârful muntelui.

„Consiliul Județean Suceava a construit și recepționat un depozit de deșeuri care este amplasat în Pasul Mestecăniș, la o altitudine de circa 1.100 de metri. Acesta are o suprafață de 56.055 metri pătrați, din care suprafața efectivă de depozitare este de 43.882 de metri pătrați”, a amintit Pușcașu. El a arătat că potrivit reglementărilor europene și naționale, există o prevedere expresă față de distanța minimă dintre amplasamentul unui depozit de deșeuri și zonele locuite, care trebuie să fie de 1.000 m. Deputatul AUR de Suceava a precizat că la o distanță de sub 1.000 de metri față de corpul depozitului se află 25 de construcții, dintre care trei cu destinație turistică, un magazin de suveniruri și 21 de locuințe, iar cea mai apropiată construcție cu destinația de locuință se află la o distanță de numai 462,2 metri. „În raportul la studiul de evaluare a impactului asupra mediului se arată faptul că emisiile de gaz produc consecințe nocive prin inhalare și afectează zonele rezidențiale, școli, spitale aflate la mai puțin de 3 kilometri. Pericolul real al expunerii la substanțele toxice, unele cu efect cancerigen, al populației aflate în vecinătatea depozitului de deșeuri sau care va circula prin vecinătatea acesteia este confirmat și în acest raport, în care se arată că riscul la inhalarea cumulativă a 11 chimicale cunoscute sau suspectate a fi cancerigene persistă”, a explicat Florin Pușcașu.

El a mai spus că autorizația integrată de mediu pentru groapa de gunoi de pe Mestecăniș este în lucru la Ministerul Mediului de mai bine de un an.

„Precizez că în cazul în care nu primesc un răspuns punctual în 30 de zile voi formula plângere penală la adresa membrilor Guvernului care îi acoperă pe vinovați”, a subliniat deputatul AUR de Suceava. În final, Florin Pușcașu i-a mai solicitat premierului că spună când vor fi sancționate persoanele vinovate pentru această „crimă ecologică” de pe Mestecăniș.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Deputatul AUR Florin Pușcașu îi cere socoteală premierului pentru întârzierea avizului negativ pentru funcționarea gropii de gunoi de pe Mestecăniș.
 Vizualizări articol: 331 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Deputatul AUR Florin Pușcașu îi cere socoteală premierului pentru întârzierea avizului negativ pentru funcționarea gropii de gunoi de pe Mestecăniș0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei