Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 15 nov 2023 - Anul XXVIII, nr. 269 (8493)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6109 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Ciorba ciocăneșteană cu păstrăv afumat va putea fi degustată doar în comuna Ciocănești

Miercuri, 15 Noiembrie 2023 (16:24:20)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Ciorba ciocăneșteană cu păstrăv afumat va putea fi degustată doar la punctele locale gastronomice și la pensiunile din comuna Ciocănești. Anunțul a fost făcut de vicepreședintele Consiliului Județean Suceava, Niculai Barbă, care a precizat că ciorba ciocăneșteană, care este marcă înregistrată a comunei-muzeu Ciocănești, a fost promovată în cadrul ediției de toamnă a Târgului de Turism al României.

Niculai Barbă a ținut să precizeze că această ciorbă, care este preparată cu păstrăv afumat, hribi, legume și smântână, având o rețetă asemănătoare cu cea a ciorbei rădăuțene, a fost prezentată prima dată la Târgul de Toamnă „Produs în Bucovina”, atunci când a avut loc și lansarea, la Suceava, a noii Organizații Regionale de Management a Destinației Bucovina. „Este o ciorbă cu totul deosebită, promovată de noi atât la Târgul Produs în Bucovina, dar și acum, recent, la Târgul de Turism al României de la București. La Suceava a venit și domnul primar din Ciocănești, Radu Ciocan, pentru a le oferi vizitatorilor această ciorbă cu păstrăv afumat, iar la târgul de la București a fost foarte apreciată de către cei care au vizitat standul județului Suceava”, a precizat vicepreședintele CJ Suceava.

El a ținut să mai precizeze că în cadrul Târgului de Turism al României, satul tradițional Ciocănești a fost premiat de către ministrul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului, Ștefan Radu Oprea. „După ciorba rădăuțeană, tochitura bucovineană și tocănița cu hribi, Bucovina ne face un nou cadou culinar, ciorba ciocăneșteană, o ciorbă făcută din păstrăv afumat, hribi și legume”, a mai spus Niculai Barbă.

El a declarat că Ciocănești, muzeul-sat din Bucovina și destinație rurală desemnată candidată la titlul ,,Best Tourism Village", titlu acordat de către Organizația Mondială a Turismului, a fost promovat la Târgul de Turism al României, această destinație fiind apreciată în mod deosebit de vizitatori.  

Barbă a amintit că Ciocăneștiul a fost inclus în „Ruta Națională a Satelor Tradiționale Turistice din România”, rută a cărei lansare oficială a avut loc la târg.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ciorba ciocăneșteană cu păstrăv afumat va putea fi degustată doar în comuna Ciocănești.
 Vizualizări articol: 485 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Ciorba ciocăneșteană cu păstrăv afumat va putea fi degustată doar în comuna Ciocănești0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei