Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 15 nov 2023 - Anul XXVIII, nr. 269 (8493)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6156 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   3 imagini |   ø fişiere video

Bazarul Sucevei are încălzire din sistemul centralizat, începând de astăzi

Miercuri, 15 Noiembrie 2023 (09:57:20)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Bazarul din Lunca Sucevei beneficiază de încălzire din sistemul centralizat al orașului, începând de miercuri, 15 noiembrie. Anunțul a fost făcut de primarul Ion Lungu, care a subliniat faptul că în ultimii 19 ani municipalitatea a investit aproape 10 milioane de euro în modernizarea Complexului Comercial Bazar.

„Începând de astăzi se asigură încălzire în Bazar, după perioada de probe tehnologice. Lucrările care au început în anul 2021 sunt în faza de finalizare, iar recepția finală va avea loc pe data de 15 decembrie 2023. Valoarea lucrărilor se ridică la aproximativ 28.000.000 lei. Încălzirea este asigurată de aeroterme și perdele de aer, 70 de aeroterme și 50 perdele de aer. De asemenea s-au montat și 24 de aparate de ventilație (pentru anotimpul cald) tip ERV de 25 kw și 18.000 mc pe oră fiecare. S-au montat un număr de 500 de corpuri de iluminat tip LED.

Totul este centralizat și în funcție de temperatura exterioară se reglează automat temperatura din interiorul halelor. Modulul termic, care este racordat la sistemul de încălzire centralizat al orașului, are o putere de 2.500 Kw. În ultimii 19 ani s-au investit din partea municipalității aproximativ 10.000.000 euro pentru modernizarea bazarului. Vom investi în continuare în Bazar pentru modernizarea zonelor neamenajate”, a declarat Ion Lungu.

Contractul de realizare a instalației de încălzire în Complexul Comercial Bazar, cu o valoare de 19.048.978,77 lei fără TVA, a fost semnat cu asocierea de firme S.C. "Conbucovina" S.A., S.C. "ADA Podcons" S.R.L. și S.C. "Loial Impex" S.R.L., toate din Suceava.

Finanțarea a fost asigurată din bugetul propriu al municipalității, inclusiv dintr-un credit garantat de stat.

Pentru conectarea complexului comercial la termoficarea orașului au fost necesare lucrări ample, de extindere a rețelelor într-o zonă nouă, pe o suprafață de câteva hectare, plus instalațiile și corpurile de încălzire necesare pentru halele amenajate de municipalitate.

La Suceava, energia termică furnizată de în sistem centralizat este produsă pe biomasă, o resursă regenerabilă, la unul din cele mai mici prețuri din țară.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Bazarul Sucevei are încălzire din sistemul centralizat, începând de astăzi.
 Vizualizări articol: 816 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.67/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.7 din 3 voturi
Bazarul Sucevei are încălzire din sistemul centralizat, începând de astăzi3.753

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei