Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 15 nov 2023 - Anul XXVIII, nr. 269 (8493)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

„Armonia culorilor”, expoziție de pictură realizată de artistul plastic Leonid Popescu, la Galeria de Artă a USV

Miercuri, 15 Noiembrie 2023 (15:36:10)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

La Galeria de Artă a Universității „Ștefan cel Mare” Suceava (Corp A) va avea loc joi, 16 noiembrie 2023, la ora 15:00, vernisajul expoziției de pictură „Armonia culorilor”, a artistului plastic Leonid Popescu din Basarabia. Evenimentul este organizat de Biblioteca Universității „Ștefan cel Mare” Suceava și Direcția Județeană pentru Cultură Suceava, în parteneriat cu Uniunea Artiștilor Plastici și Uniunea Scriitorilor din Republica Moldova. Expoziția de pictură va putea fi vizitată până pe 27 noiembrie 2023. Expoziția „Armonia culorilor” conține peste 35 de lucrări și va fi prezentată de criticul de artă drd. Delia-Ioana Leizeriuc, consilier la Direcția Județeană pentru Cultură Suceava.

În cadrul evenimentului, va avea loc și lansarea a două volume de proză ale scriitorului Leonid Popescu, „Deportări din Valea Răutului” și „Drumuri printre ziduri”, ce vor fi prezentate de prof. univ. dr. Silvia Bacalâm-Cheianu (Republica Moldova), poetul Iurie Moiș (Ucraina), istoricul Ion Huzău (Ucraina) și criticul literar Vitalie Răileanu. Evenimentul a beneficiat de sprijinul artiștilor români Grigore Năsoi și Ilie Ghergheș. Manifestarea marchează în avans Ziua Bucovinei și deschide o serie de întâlniri cu artiști plastici și scriitori din spațiul românesc.

Artistul Leonid Popescu s-a născut la 22 martie 1953, în satul Sărătenii Vechi, Raionul Teleneşti. A absolvit Colegiul de Arte Plastice „Alexandru Plămădeală” din Chişinău şi Facultatea de Design – grafică industrială a Institutului de Arte şi Design din Harkov, Ucraina.

Este membru al Uniunii Artiştilor Plastici şi membru al Uniunii Scriitorilor din Moldova. În 2001 a fost distins cu titlul onorific „Maestru în Arte”, în 2013 – cu „Ordinul de Onoare” și în 2016 cu titlul onorific „Artist al Poporului”.

De asemenea, este deținătorul ordinului „Andrei Rubliov” al Patriarhiei Ruse. În sfera artelor plastice, Leonid Popescu are lucrări în colecţii publice şi private din ţară şi de peste hotare, dar totodată este activ și ca scriitor, ilustrator de carte și arhitect.

 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului „Armonia culorilor”, expoziție de pictură realizată de artistul plastic Leonid Popescu, la Galeria de Artă a USV.
 Vizualizări articol: 315 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
„Armonia culorilor”, expoziție de pictură realizată de artistul plastic Leonid Popescu, la Galeria de Artă a USV0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei