Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 10 nov 2023 - Anul XXVIII, nr. 265 (8489)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9751 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5879 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   3 imagini |   ø fişiere video

Premiul I pentru echipa Colegiului Militar, la Sibiu, la un concurs adresat pasionaților de lectură

Vineri, 10 Noiembrie 2023 (14:38:44)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Echipa Colegiului Militar „Ștefan cel Mare” Câmpulung, formată din elev fruntaș Ecaterina Peiu, elev fruntaș Teodora Huțuleac și elev fruntaș Iasmina Dumitriu, a obținut premiul I la secțiunea afiș, la faza națională a Festivalului-concurs „CDIdei în cărți”. Competiția s-a desfășurat la Sibiu.

Prin creația lor, elevele ștefăniste și-au manifestat aplecarea față de lectură, cultură, îmbinată armonios cu aptitudinile practice și digitale.

Echipajul a fost coordonat de prof. Mihaela Pintilei.

„În cetatea Sibiului, s-au reunit iubitori de lectură din întreaga țară pentru a dezbate teme din literatura universală. Prin reprezentări inedite, constând în machete, afiș, booktrailer, fiecare echipă și-a spus povestea printre rafturile Bibliotecii Județene Astra, impresionând auditoriul și convingându-și colegii să se apropie de cărțile preferate. Ne-am bucurat să vedem amploarea pe care pasiunea pentru lectură a luat-o în rândul tinerilor și, totodată, îi încurajăm pe colegii noștri să participe la activități similare. O călătorie împreună cu protagonistul, un vis ajuns la final.

Așa s-a încheiat munca noastră după luni de lucru în echipă, idei schimbate și zâmbete împărtășite. Acest proiect s-a dovedit a fi, în final, cheia ce ne-a pecetluit prietenia, experiența ce ne-a învățat că, indiferent de cât de abrupt ar fi drumul spre succes, împreună nu vom da niciodată greș”, a punctat elev fruntaș Ecaterina Peiu.

Potrivit organizatorilor, elevii participanți au avut la dispoziție o listă de cărți pentru lectură, iar în baza lecturii au realizat un obiect reprezentativ, machetă, afiș sau booktrailer.

Creativitatea, simţul artistic, imaginaţia, competențe TIC, de comunicare, munca în echipă sunt competențe pe care concursul le urmărește în rândul competitorilor.

 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Premiul I pentru echipa Colegiului Militar, la Sibiu, la un concurs adresat pasionaților de lectură.
 Vizualizări articol: 637 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Premiul I pentru echipa Colegiului Militar, la Sibiu, la un concurs adresat pasionaților de lectură0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei