Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 10 nov 2023 - Anul XXVIII, nr. 265 (8489)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6109 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   3 imagini |   ø fişiere video

Ciorba de păstrăv afumat, de la Ciocănești, element de atracție promovat la Târgul de Turism al României

Vineri, 10 Noiembrie 2023 (16:22:22)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

 

Ciorba de păstrăv afumat, adică "Ciorba Ciocăneșteană" - marca înregistrată a comunei Ciocănești, i-a făcut pe mulți dintre vizitatorii Târgului de Turism al României să înghită în sec și să se viseze în Bucovina, în fața unui blid de lut, aburind, în care peștele afumat, hribii și legumele din belșug și-au mixat aromele cu smântână proaspătă și împrăștie un miros îmbietor, de-ți lasă gura apă...

"Ciorba Ciocăneșteană" a atras atenția ministrului Economiei, Antreprenoriatului și Turismului, Ștefan-Radu Oprea, atât prin ingredientele folosite (păstrăv afumat, smântână, hribi), cât și prin modul de promovare - Festivalul Păstrăvului, precedat de Săptămâna Plutăritului. Iar locul din care provine, comuna Ciocănești din Țara Dornelor, a fost premiat la Târgul de Turism al României de către ministrul Ștefan-Radu Oprea. Premiul a fost înmânat reprezentantului Agenției Naționale a Zonei Montane, Petru Ariciuc, care a promovat la TTR cele doua elemente definitorii pentru turismul și comunitățile din zona de munte: produsul montan și punctele gastronomice locale.

De altfel, evenimentul ce se derulează la Romexpo București în perioada 9-12 noiembrie 2023 a reunit o serie de destinații de turism de top din România.

Fiecare vizitator care ajunge la standul MEAT are oportunitatea de a interacționa cu reprezentanții celor opt destinații rurale care au candidat la titlul „Best Tourism Village”, acordat de Organizația Mondială a Turismului. Din cele opt, două comune s-au evidențiat: Rășinari (jud. Sibiu), marele câștigător al României în cadrul ediției de anul trecut a competiției internaționale, și Ciocănești (jud. Suceava), care a fost recent inclus în Programul Upgrade, prin intermediul căruia va beneficia de sprijin pentru dezvoltarea sa turistică.

„Turismul constituie unul dintre sectoarele economice importante, cu perspective reale de dezvoltare pe termen lung, iar prin valorificarea sustenabilă a tuturor resurselor turistice la standarde înalte, România poate deveni o destinație tot mai atractivă”, a spus Ștefan-Radu Oprea, ministrul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului.

Cu această ocazie a avut loc și lansarea oficială a „Rutei Naționale a Satelor Tradiționale Turistice din România”.

 

Ciorba de păstrăv afumat de la Ciocănești

 

Originea ciorbei de păstrăv afumat de la Ciocănești se spune că ar fi de la o mănăstire, „Petru și Pavel”, unde cei care găteau au înlocuit carnea cu păstrăv afumat și pe lângă legume au mai adăugat hribi, care se găseau din belșug prin pădurile din jur, plus că sunt și sățioși. Apoi a ajuns în ciorbă smântână, de la o stână de lângă mănăstire. Ce a rezultat... trebuie neapărat testat!

Iar cei care vor să o savureze acolo unde a devenit renumită și este pregătită așa cum trebuie de gospodinele din Bucovina trebuie să ajungă la Ciocănești, o comună aflată la 30 de minute distanță de Vatra Dornei, unde atât împrejurimile, cât și frumusețea caselor îi vor impresiona.

Numele comunei vine de la ciocănari, adică fierari, deoarece pe vremuri fierăritul era ocupația de bază a celor de acolo, iar în prezent mai sunt încă funcționale ateliere cu vatră cu foale.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ciorba de păstrăv afumat, de la Ciocănești, element de atracție promovat la Târgul de Turism al României.
 Vizualizări articol: 1058 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 1 vot
Ciorba de păstrăv afumat, de la Ciocănești, element de atracție promovat la Târgul de Turism al României1.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei