Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 10 nov 2023 - Anul XXVIII, nr. 265 (8489)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9751 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5879 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   7 imagini |   ø fişiere video

A început montarea echipamentelor la noul ambulatoriu al Spitalului de Boli Cronice Siret, care va avea jacuzzi, saune și terapie cu acupunctură

Vineri, 10 Noiembrie 2023 (12:18:47)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Noul ambulatoriu al Spitalului de Boli Cronice Siret va fi finalizat până la sfârșitul acestui an și va fi dat în folosință cel mai probabil în ianuarie-februarie, anul viitor. Deja echipamentele medicale, aparatura și piesele de mobilier au început să fie livrate și instalate.

Printre cele peste 500 de echipamente medicale achiziționate de primărie se numără un computer tomograf (CT), un osteodensitometru, un ecograf și aparatură pentru balneofizioterapie.

Noua clădire a ambulatoriului, cu demisol, parter și etaj, include cabinete medicale dotate pentru patru noi servicii medicale – acupunctură, neurologie, cardiologie și laborator de imagistică, precum și 15 săli și dotări care vor crește capacitatea de tratare a ambulatoriului de recuperare fizică și balneologie (BFT), atât pentru adulți, cât și pentru copii.

În cabinetul de acupunctură se va face atât terapie cu ace, cât și acupunctură cu laser, ambele tehnici de medicină complementară şi alternativă fiind foarte populare în lume. În România, acupunctura a fost introdusă oficial în anul 1952, la Spitalul Clinic Colţea.

Tehnica se bazează pe stimularea pielii la nivelul unor puncte bine localizate, care determină reacţii din partea unui organ, a unei funcţii sau a unui grup de organe. Principala indicaţie a acupuncturii este terapia durerii cronice şi acute, printre care nevralgia de trigemen, nevralgiile după Zona Zoster, dureri reumatismale, durerea asociată unor forme de cancer, dar și ca remediu în alte probleme de sănătate.

Laboratorul de imagistică va fi dotat cu computer tomograf şi cu osteodensitometru, astfel bolnavii nemaifiind nevoiți să se deplaseze la spitalele din Rădăuţi sau Suceava.

Obiectivul general al proiectului este, după cum a declarat primarul de Siret, Adrian Popoiu, creşterea accesibilităţii la servicii de îngrijire medicală a populaţiei situate în zona de deservire a Spitalului de Boli Cronice Siret, în special a persoanelor sărace şi a celor cu acces redus la servicii de sănătate.

Primarul a subliniat că în domeniul balneofizioterapiei noul ambulatoriu are săli de tratament cu băi galvanice, împachetări cu parafină şi nămol, combine terapeutice, laser, magnetoterapie, unde scurte, kinetoterapie, recuperare neuromotorie computerizată și sală de hidroterapie, cu un bazin cu apă sărată, dotat cu elevator pentru persoane cu dizabilități, jacuzzi şi două saune.

Sala de tratament pentru recuperare neuromotorie computerizată este destinată pacienților cu dizabilități locomotorii, totale sau parțiale, fiind bazată pe reproducerea mișcărilor mersului prin utilizarea sistemului de scripeți și orteze robotizate pentru efectuarea exercițiilor ghidate, în funcție de programe de antrenament stabilite de către terapeut.

Primarul Adrian Popoiu a mai spus că la această dată lista de așteptare pentru tratament de recuperare are programări până în august 2024. În noul ambulatoriu accesul pacienților asigurați medical la tratamente gratuite va fi posibil de anul viitor, în funcție de data la care Casa de Asigurări de Sănătate va încheia cu spitalele contractele pentru servicii medicale.  

Investiția derulată de Primăria Siret este de peste 2,5 milioane de euro, din fonduri europene nerambursabile. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului A început montarea echipamentelor la noul ambulatoriu al Spitalului de Boli Cronice Siret, care va avea jacuzzi, saune și terapie cu acupunctură.
 Vizualizări articol: 1078 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
A început montarea echipamentelor la noul ambulatoriu al Spitalului de Boli Cronice Siret, care va avea jacuzzi, saune și terapie cu acupunctură0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei